ΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΡΟΥΧΩΝ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ-ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΗΛ 6992340589

Πίνακας Περιεχομένων

Οι βλάβες και τα προβλήματα των πλυντηρίων ρούχων λόγω της συχνής ή και καθημερινής χρήσης του πλυντηρίου γίνονται αναπόφευκτες.Η επισκευή και το service του πλυντηρίου όταν γίνεται έγκαιρα από  υπεύθυνους τεχνικούς με εμπειρία μειώνει κατά πολύ το κόστος της βλάβης καθώς επίσης αυξάνει τη ζωή του πλυντηρίου και την ποιότητα πλύσης.Παρακάτω σας παραθέτουμε τις συχνότερες βλάβες και προβλήματα που παρουσιάζονται σε ένα πλυντήριο ρούχων.
 

Το πλυντήριο ρούχων δεν θερμαίνει το νερό

 

Πρόβλημα στην μονάδα ελέγχου ή στον χρονοδιακόπτη του πλυντηρίου ρούχων

Η αδυναμία λόγω βλάβης  της μονάδας ελέγχου ή του χρονοδιακόπτη στο να δώσουν εντολή στην αντίσταση να λειτουργήσει.Αυτή η βλάβη δεν βάζει την αντίσταση σε λειτουργία με αποτέλεσμα να μην ζεσταίνεται το νερό στον κάδο του πλυντηρίου.Εδώ κρίνεται αναγκαία η αντικατάσταση της πλακέτας ή του χρονοδιακόπτη.

Βλάβη στην αντίσταση του πλυντηρίου ρούχων

Η διακοπή της ωμικής συνέχειας στο νήμα της αντίστασης δεν επιτρέπει στην αντίσταση να θερμάνει το νερό στον κάδο του πλυντηρίου.Αυτό πολλές φορές συμβαίνει από τα άλατα που έχει ο κάδος του πλυντηρίου.Τα άλατα κολλάνε στην αντίσταση πάνω και εμποδίζουν την αποβολή της θερμότητας από την αντίσταση.Αυτό οδηγεί σε υπερθέρμανση την αντίσταση με αποτέλεσμα να κόβεται το νήμα της και να σταματά η λειτουργία της.Τα συσσωρευμένα επικολλημένα άλατα εμποδίζουν την διάχυση της θερμότητας στο νερό .Με συνέπεια να χρειάζεται παραπάνω χρόνος για να ζεσταθεί το νερό.Αυτό οδηγεί σε αυξημένη κατανάλωση ρεύματος με επιπτώσεις στην τσέπη του καταναλωτή.

Πρόβλημα στον θερμοστάτη η στο αισθητήριο θερμοκρασίας του πλυντηρίου ρούχων.

Η προβληματική λειτουργία του θερμοστάτη η του αισθητηρίου της θερμοκρασίας διακόπτει την λειτουργία της αντίστασης.Με αποτέλεσμα την αδυναμία θέρμανσης του νερού στο πλυντήριο.Πρέπει να προχωρήσουμε σε αντικατάσταση αυτών.

Πρόβλημα στον πρεσοστατικό αυτοματισμό του πλυντηρίου ρούχων

Εάν υπάρχει πρόβλημα στον πρεσοστατικό αυτοματισμό η ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου δεν λαμβάνει πληροφορία ότι ο κάδος έχει γεμίσει νερό.Με αποτέλεσμα η ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου να μην δίνει εντολή στην αντίσταση να ζεστάνει το νερό.Γιατί εάν έδινε εντολή στην αντίσταση να λειτουργήσει χωρίς ο κάδος να έχει νερό θα καταστρεφόταν η αντίσταση.Καθώς και ο κάδος αν είναι πλαστικός.Εδώ ένας έμπειρος τεχνικός μπορεί να δώσει λύση.

Πρόβλημα  καλωδίωσης του πλυντηρίου ρούχων

Η διακοπή της  καλωδίωσης  της αντίστασης διακόπτει την τροφοδοσία της αντίστασης με τάση και κατά συνέπεια την λειτουργία της αντίστασης.Η διακοπή καλωδίου προκαλείται από τους  κραδασμούς του πλυντηρίου.Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να δούμε και την κατάσταση των αμορτισέρ.

Λάθος ρύθμιση της θερμοκρασίας του νερού στο  θερμοστάτη η στην ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου του πλυντηρίου ρούχων.

Εάν η επιλογή θερμοκρασίας του νερού επιλεχθεί κάτω από τους 30 βαθμούς κελσίου για παράδειγμα.Η ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου η ο θερμοστάτης δεν θα δώσουν εντολή στην αντίσταση να ζεστάνει το νερό.Καθώς η θερμοκρασία του νερού μπορεί να είναι πιο υψηλή από την θερμοκρασία που επιλέχθηκε στο θερμοστάτη η στην ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου.

Τρέχει νερό το πλυντήριο ρούχων

Διαρροή εξωτερικά από το πλυντήριο

Το πρώτο στάδιο είναι να βρείτε το σημείο της διαρροής σε ένα πλυντήριο που τρέχει νερό αρχίζοντας εξωτερικά. Αδειάστε το πλυντήριο, μετακινήστε το σε ελεύθερο χώρο και ξεκινήστε τον κύκλο πλήρωσης με νερό.Ερευνήστε για σταγόνες  στη σύνδεση σωλήνα παροχής νερού στο πίσω μέρος του πλυντηρίου ενώ γεμίζει με νερό. Κλείστε το νερό και αντικαταστήστε τυχόν παλιούς, τσακισμένους σωλήνες με καινούργιους . Αν οι εύκαμπτοι σωλήνες είναι σε καλή κατάσταση, αντικαταστήστε μόνο τις εσωτερικές ροδέλες στα ρακόρ σύνδεσης

Τρέχει νερό εσωτερικά στο πλυντήριο

Οι εύκαμπτοι σωλήνες στο εσωτερικό του πλυντηρίου  διαρρέουν νερό γύρω από έναν φθαρμένο μεταλλικό σφιγκτήρα.Προσπαθήστε να αφαιρέσετε το σφιγκτήρα με πένσα. Αντικαταστήστε τον παλιό σφιγκτήρα ελατηρίου με νέο σφιγκτήρα. Εάν ο ίδιος ο εύκαμπτος σωλήνας είναι τρυπημένος και τρέχει νερό, αφαιρέστε τον και προχωρήστε σε αντικατάσταση.

Διαρροή νερού από το λάστιχο της πόρτας

Αντικαταστήστε το λάστιχο της πόρτας με καινούργιο αφού πρώτα έχετε βγάλει το παλιό.Το παλιό λάστιχο  θα σας  το ζητήσει το κατάστημα ανταλλακτικών

Διαρροή νερού από την αντλία

Αντικαταστήστε την αντλία  με καινούργια.Η παλιά θα σας ζητηθεί από το κατάστημα ανταλλακτικών

Το πλυντήριο ρούχων δεν παίρνει νερό

Κλειστός διακόπτης παροχής νερού πλυντηρίου ρούχων

Όταν το πλυντήριο ρούχων δεν τραβάει νερό πρώτα θα ελέγξουμε τον διακόπτη παροχής νερού.Εάν είναι κλειστός τον ανοίγουμε.

Η πόρτα του πλυντηρίου ρούχων δεν έκλεισε σωστά 

Αν  η πόρτα του πλυντηρίου ρούχων  δεν κλείσει σωστά  ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου δεν δίνει εντολή στις βαλβίδες να ανοίξουν ώστε να περάσει νερό στο πλυντήριο.Για αυτό θα πρέπει πριν κάθε πλύση να γίνεται έλεγχος αν έχει κλείσει καλά  η πόρτα .Σε περίπτωση που δεν κλειδώνει η πόρτα του πλυντηρίου ενώ πατάτε το start,καλό είναι να καλέσετε έναν έμπειρο τεχνικό.

Εμπόδιο στο φίλτρο και στην παροχή νερού

Η παροχή νερού στο σωλήνα η στο φίλτρο θα πρέπει να είναι ελεύθερη ώστε να περνά ανεμπόδιστα το νερό

Βλάβη στον ηλεκτρομαγνητικό διακόπτη νερού η στους ηλεκτρομαγνητικούς διακόπτες παροχής του πλυντηρίου ρούχων

Όταν δεν ανοίγει ένας  ηλεκτρομαγνητικός διακόπτης λόγω βλάβης δεν μπορεί το νερό να περάσει στο κάδο του πλυντηρίου ρούχων ρούχων.Θα πρέπει να γίνει αντικατάστασή του.

Πρόβλημα στον χρονοδιακόπτη του πλυντηρίου ή στην ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου-πλακέτα 

Ο εγκέφαλος του πλυντηρίου η ο χρονοδιακόπτης δεν δίνουν εντολή ώστε να ανοίξει η βαλβίδα παροχής νερού του πλυντηρίου ρούχων.Τότε το νερό δεν μπορεί να περάσει στον κάδο.Σε αυτήν την περίπτωση γίνεται αλλαγή της μονάδας ελέγχου η του χρονοδιακόπτη

Βλάβη στην καλωδίωση του πλυντηρίου ρούχων

Κομμένη καλωδίωση στον αυτοματισμό παροχής νερού του πλυντηρίου.Αυτό σαν αποτέλεσμα έχει να μην δέχεται εντολή ο ηλεκτρομαγνητικός διακόπτης για να περάσει το νερό.
 
 
 
ΒΛΑΒΕΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΛΥΝΤΗΡΙΩΝ ΡΟΥΧΩΝ
 

Δεν βγάζει τα νερά το πλυντήριο ρούχων

Όταν το πλυντήριο δεν βγάζει τα νερά και έχει σταματήσει γεμάτο νερό , βεβαιωθείτε ότι δεν είναι κάτι απλό όπως η ασφάλεια ή πρόβλημα με την πρίζα. Αυτή θα μπορούσε να είναι μια απλή βλάβη.Διαφορετικά, πρέπει να αποστραγγίσετε το νερό και να συνεχίσετε την έρευνα

Εάν δεν λειτουργεί η αντλία

 Μια αντλία δεν λειτουργεί όταν ένα εμπόδιο είναι μπλοκαρισμένο στο εσωτερικό της. Ελέγξτε ότι η φτερωτή περιστρέφεται και δεν είναι μπλοκαρισμένη (ή σπασμένη και χαλαρή στον άξονα). Μπορεί να έχει μικρή μαγνητική αντίσταση σε ένα σημείο, αλλά θα πρέπει να βρίσκεται στο ίδιο σημείο σε κάθε περιστροφή.

Η φτερωτή της αντλίας πρέπει να  περιστρέφεται αρκετά εύκολα. Μπορεί να ακούγεται ένα ήπιο βουητό κατά την λειτουργία της αντλίας όταν προσπαθεί να αποστραγγίσει.Το βουητό δείχνει ότι η αντλία  προσπαθεί να περιστραφεί, αλλά έχει μπλοκαριστεί.Το μπλοκάρισμα της αντλίας μπορεί να οφείλεται  σε μηχανικό πρόβλημα της αντλίας.Αλλά και σε μπλοκάρισμα της φτερωτής από αντικείμενο καθώς και σε ηλεκτρική βλάβη στα πηνία της αντλίας .Αφού έχει αποστραγγιστεί το νερό από το πλυντήριο, αφαιρέστε το φίλτρο της αντλίας και ελέγξτε για εμπόδια. Εάν δεν υπάρχει φίλτρο αντλίας, μπορεί να χρειαστεί να αφαιρεθεί η αντλία για έλεγχο.Σε κάποια φίλτρα αντλίας είναι δύσκολο να έχει πρόσβαση μη έμπειρο άτομο γιατί είναι κρυφά και θέλει λύσιμο το πλυντήριο , Αν δεν μπορείτε να δείτε τίποτα, ίσως είναι πιο συνετό να καλέσετε έναν έμπειρο τεχνικό

Η αντλία δεν λειτουργεί από έλλειψη τάσης

Υπάρχουν περιπτώσεις που ή αντλία δεν βγάζει τα νερά του πλυντηρίου ρούχων γιατί δεν λειτουργεί επειδή δεν πάει τάση στα άκρα της.Αυτό μπορεί να οφείλεται σε πρόβλημα στην πλακέτα η σε πρόβλημα στην καλωδίωση ή σε κάποιο κύκλωμα αυτοματισμού.Ενας έμπειρος τεχνικός χρειάζεται σε αυτήν την περίπτωση

Η αντλία δεν έχει μπλοκαριστεί

Αν η αντλία δεν λειτουργεί και δεν είναι μπλοκαρισμένη τότε χρειάζεται μέτρηση  με ωμόμετρο .Μέτρηση για την συνέχεια  αντίστασης στα πηνία της αντλίας  στους  τερματικούς ακροδέκτες  της αντλίας. Μια αντλία με ανοικτό κύκλωμα είναι σαφώς ελαττωματική και χρειάζεται αντικατάσταση. Οι περιελίξεις σε μια τυπική αντλία πλυντηρίου θα έχουν κανονικά αντίσταση περίπου 160 Ohms. Εάν δεν είναι ανοιχτό το κύκλωμα ή μπλοκαρισμένη η αντλία, θα πρέπει να διερευνήσετε αν παίρνει τάση η αντλία και δεν λειτουργεί η δεν έχει απόδοση.

 Η αντλία  κάνει έντονο θόρυβο άντλησης

Εάν η αντλία κάνει έντονο θόρυβο άντλησης, είτε συνεχόμενο είτε με διακοπές, υπάρχει πιθανότητα κάτι να πέφτει γύρω από την φτερωτή.Είτε η φτερωτή να είναι σπασμένη,η το πρόβλημα να είναι μηχανικό της αντλίας. Είναι πιθανό μια αντλία να έχει φέρουσα βλάβη.Αλλά υπάρχουν  περιπτώσεις  ένα εμπόδιο (όπως ένα κέρμα,  λάστιχο μαλλιών, τσιμπιδάκι για τα μαλλιά, ένα σύρμα σουτιέν κλπ.)να μην αφήνουν την αντλία να λειτουργήσει σωστά.

Ελέγξτε για ένα μπλοκαρισμένο φίλτρο αντλίας

Στη συνέχεια, πρέπει να ελέγξετε για μπλοκαρίσματα στο κύριο φίλτρο της αντλίας εάν το πλυντήριο σας έχει ένα. Οι περισσότεροι κατασκευαστές έχουν.Υπάρχουν περιπτώσεις που το φίλτρο δεν ξεβιδώνει ή δεν στεγανοποιεί.Σε αυτές τις περιπτώσεις καλύτερα να φωνάξετε έναν έμπειρο τεχνικό. Θα χρειαστεί να έχετε αποστραγγίσει όσο το δυνατόν περισσότερο νερό πριν προσπαθήσετε να αφαιρέσετε το φίλτρο. Επίσης, βάλτε μεγάλες πετσέτες μπάνιου πριν αφαιρέσετε το φίλτρο της αντλίας για να απορροφήσετε το νερό που θα βγει αναπόφευκτα.

Το πλυντήριο ρούχων κάνει θόρυβο μπορεί και να μετακινείται

Το πλυντήριο ρούχων κάνει θόρυβο γιατί δεν είναι αλφαδιασμένο

Το πλυντήριο ρούχων στηρίζεται σε τέσσερα ρυθμιζόμενα ποδαράκια.Θα πρέπει να αλφαδιαστεί το πλυντήριο  κατά μήκος και πλάτος αυξομειώνοντας το ύψος από τα ποδαράκια.Το πλυντήριο θα πρέπει να είναι σταθεροποιημένο χωρίς να κινείται πάνω κάτω.Εάν δεν γίνει αυτό το αλφάδιασμα το πλυντήριο θα κάνει θόρυβο ιδιαίτερα στο στύψιμο και θα μετακινείται.

Το πλυντήριο ρούχων κάνει θόρυβο λόγω χαλασμένων αμορτισέρ

Όταν τα αμορτισέρ έχουν χαλάσει τότε ο κάδος κινείται με μεγάλη ταχύτητα πάνω κάτω δημιουργώντας θόρυβο.Πολλές φορές αυτή η κίνηση του κάδου προξενεί σοβαρές βλάβες στο πλυντήριο ρούχων.Όπως κομμένα καλώδια,σωλήνες,σπασμένα μέρη κυρίως πλαστικά ή και καταστροφή της μονάδας ελέγχου του πλυντηρίου πλακέτα.Μόνο με αλλαγή των αμορτισέρ εξασφαλίζεται η ασφαλής λειτουργία του πλυντηρίου.

Το πλυντήριο ρούχων κάνει θόρυβο από χαλασμένα ρουλεμάν η άλλα μηχανικά προβλήματα.

Σε περίπτωση που τα ρουλεμάν έχουν χαλάσει τότε κατά την περιστροφή του τυμπάνου και ιδιαίτερα στο στύψιμο δημιουργείται θόρυβος.Θα πρέπει να γίνει αλλαγή ρουλεμάν.Εάν ο κάδος κινείται μπρος πίσω η πάνω κάτω τότε έχει φθαρεί ο άξονας η οι φωλιές που τοποθετούνται τα ρουλεμάν.Το κόστος επισκευής σε αυτήν την περίπτωση είναι μεγαλύτερο και μπορεί να μην συμφέρει η επισκευή.Ένας έμπειρος τεχνικός μπορεί να σας ενημερώσει για το μέγεθος της βλάβης.

Το πλυντήριο ρούχων κάνει θόρυβο γιατί έπεσε ξένο αντικείμενο στον κάδο

Εάν υπάρχει ξένο αντικείμενο στο κάδο είναι αιτία θορύβου κατά την λειτουργία του πλυντηρίου.Σε αυτήν την περίπτωση εάν ο θόρυβος είναι έντονος σταματάμε την λειτουργία του πλυντηρίου.Συνήθως το ξένο αντικείμενο δημιουργεί και άλλες βλάβες στο πλυντήριο όπως καταστροφή της αντίστασης η άλλων πλαστικών μερών.

Ο κάδος του πλυντηρίου ρούχων δεν γυρίζει

Δεν περιστρέφεται εύκολα με το χέρι 

Όταν δεν γυρίζει-δεν περιστρέφεται ο κάδος στο πλυντήριο ρούχων θα πρέπει να ελέγξετε εάν γυρνάει ελεύθερα ο κάδος με το χέρι.Εάν όχι τότε το πρόβλημα είναι μηχανικό.
 •  Μπλοκαρισμένα ρουλεμάν πλυντηρίου.
 • Βρίσκει η αντίσταση στο τύμπανο τού πλυντηρίου.
 • Μπορεί να έχει πέσει κάποιο αντικείμενο στον κάδο του πλυντηρίου

Ο κάδος του πλυντηρίου γυρίζει-περιστρέφεται εύκολα με το χέρι αλλά δεν γυρνάει  όταν το πλυντήριο είναι στο ρεύμα             

 • Υπάρχουν  φορές που ο ιμάντας του πλυντηρίου φεύγει από την τροχαλία.Έτσι όταν γυρνάει το μοτέρ δεν μεταδίδεται η κίνηση στον κάδο του πλυντηρίου.Αυτό όμως συμβαίνει από κάποια αιτία.Κάποιο πρόβλημα έχει το πλυντήριο και φεύγει ο ιμάντας το οποίο εάν δεν διορθωθεί θα ξαναφύγει ο ιμάντας.Καλό σε αυτήν την περίπτωση είναι να φωνάξετε κάποιον έμπειρο τεχνικό.
 • O κινητήρας του πλυντηρίου δεν λειτουργεί.Εάν ο κινητήρας του πλυντηρίου έχει βλάβη και δεν περιστρέφεται  δε μεταδίδεται η περιστροφική κίνηση στον κάδο.
 • Βλάβη  στην πλακέτα του πλυντηρίου είναι αιτία που το μοτέρ δεν παίρνει τάση για να λειτουργήσει και να γυρίσει τον κάδο.
 • Κομμένη καλωδίωση σταματάει την λειτουργία του μοτέρ του πλυντηρίου

Το πλυντήριο ρούχων δεν στύβει τα ρούχα

Το πλυντήριο δεν στύβει ενώ ο κάδος είναι γεμάτος από νερό

Αν το πλυντήριο ρούχων δεν στύβει τα ρούχα θα πρέπει να κοιτάξετε εάν έχει αδειάσει ο κάδος από τα νερά.Εάν ο κάδος έχει νερά επειδή δεν μπορεί να τα βγάλει η αντλία,το πλυντήριο δεν πρόκειται να στύψει.Ο κατασκευαστής δεν επιτρέπει το τύμπανο του πλυντηρίου να περιστραφεί  στις πολλές στροφές του στυψίματος ενώ είναι γεμάτος ο κάδος γιατί η αντίσταση του νερού θα προκαλέσει ζημιά τόσο στο μοτέρ  όσο και στα μηχανικά μέρη του πλυντηρίου.

Ο ηλεκτροκινητήρας του πλυντηρίου είναι χαλασμένος και δεν στύβει

Ένα συχνό πρόβλημα στα πλυντήρια ρούχων είναι βλάβη του ηλεκτροκινητήρα.Με αποτέλεσμα την αδυναμία περιστροφής του κάδου οπότε το πλυντήριο δεν στύβει τα ρούχα.Σε αυτήν την περίπτωση καλό είναι να απευθυνθείτε σε έναν έμπειρο τεχνικό που θα ερευνήσει και την αιτία πρόκλησης της βλάβης.

Το πλυντήριο δεν στύβει γιατί έχει πρόβλημα στην πλακέτα ή στον χρονοδιακόπτη

Όταν η πλακέτα η ο χρονοδιακόπτης έχουν βλάβη δεν δίνουν τάση στο μοτέρ ώστε να περιστραφεί και να δώσει κίνηση στον κάδο.Λόγω του κόστους του ανταλλακτικού σε αυτήν την βλάβη θα πρέπει να υπάρχει σίγουρη γνωμάτευση

Το πλυντήριο δεν στύβει λόγω προβλήματος στην καλωδίωση

Ένα κομμένο καλώδιο ή μια κακή επαφή  σταματά την παροχή τάσης στα άκρα του ηλεκτροκινητήρα του πλυντηρίου.Με αποτέλεσμα ο κάδος δεν περιστρέφεται.Το κομμένο καλώδιο οφείλεται στους κραδασμούς του πλυντηρίου κυρίως από τα αμορτισέρ.

Το πλυντήριο δεν στύβει λόγω προβλήματος στον πρεσοστατικό αυτοματισμό

Σε αυτήν την περίπτωση ο εγκέφαλος του πλυντηρίου δεν καταλαβαίνει ότι ο κάδος του πλυντηρίου είναι άδειος από νερό.Οπότε δεν δίνει εντολή να ξεκινήσει  το στύψιμο

Πρόβλημα βλάβη δεν ξεκινάει το πλυντήριο ρούχων

 • Έλεγχος κομμένης καλωδίωσης, έλεγχος στην παροχή ρεύματος του πλυντηρίου εάν έχει τάση
 • Πρόβλημα βλάβη στην πλακέτα στον ηλεκτρονικό εγκέφαλο του πλυντηρίου. Η πλακέτα δεν δίνει εντολή να ξεκινήσει το πλυντήριο προχωρούμε σε αλλαγή πλακέτας
 • Πρόβλημα στο κλείστρο της πόρτας του πλυντηρίου.Εάν δεν ασφαλίζει η πόρτα του πλυντηρίου λόγω ελαττωματικού κλείστρου  ο ηλεκτρονικός εγκέφαλος του πλυντηρίου δεν αφήνει το πλυντήριο να ξεκινήσει προχωράμε σε αλλαγή κλείστρου
 • Πρόβλημα στο μπλόκο πόρτας του πλυντηρίου. Το χαλασμένο μπλόκο δεν γαντζώνει το κλείστρο για να κλειδώσει η πόρτα.Το μπλόκο της πόρτας βρίσκεται στο σώμα του πλυντηρίου και το κλείστρο της πόρτας μπαίνει στο μπλόκο του πλυντηρίου. Εάν η πόρτα δεν είναι κλειδωμένη ο ηλεκτρονικός εγκέφαλος του πλυντηρίου δεν το αφήνει να ξεκινήσει.
 • Σε πολλά πλυντήρια νέας γενιάς πριν ξεκινήσει το πρόγραμμα ο ηλεκτρονικός εγκέφαλος πλυντηρίου ενεργεί ένα τεστ ελέγχου. Εάν σε κάποιο μηχανισμό του πλυντηρίου διάγνωση βλάβη δεν επιτρέπει στο πλυντήριο να ξεκινήσει.
 • Διακράτηση κωδικού βλάβης από τον ηλεκτρονικό εγκέφαλο.Εάν κατά τη διάρκεια μιας πλύσης ή στο ξεκίνημα του προγράμματος όπου γίνεται το τεστ ελέγχου από την πλακέτα ο ηλεκτρονικός εγκέφαλος διαγνώσει βλάβη  στο πλυντήριο τότε πρέπει να φτιαχτεί η βλάβη και να σβηστεί από την μνήμη του ηλεκτρονικού εγκεφάλου ο κωδικός βλάβης.
ΒΛΑΒΕΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΛΥΝΤΗΡΙΩΝ ΡΟΥΧΩΝ

Βλάβη πρόβλημα το πλυντήριο ρούχων ρίχνει ασφάλεια

 
Το πλυντήριο ρούχων ρίχνει την ασφάλεια λόγω βραχυκυκλώματος που έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του ρεύματος και των αμπέρ.Όταν τα αμπέρ περάσουν τα όρια των ονομαστικών αμπέρ της ασφάλειας τότε η ασφάλεια πέφτει.
 
Το βραχυκύκλωμα συχνότερα μπορεί να γίνεται από τα παρακάτω:
 
Βραχυκύκλωμα στην καλωδίωση.
 
Βραχυκύκλωμα στον ηλεκτροκινητήρα.
 
Βραχυκύκλωμα στην πλακέτα.
 
Ο τεχνικός ελέγχει και ανάλογα αντικαθιστά το προβληματικό εξάρτημα
 
 

Βλάβη πρόβλημα το πλυντήριο ρούχων ρίχνει αντιηλεκτροπληξιακό ρελέ.

 
Υπάρχει διαφορά στην αιτία της βλάβης όταν πέφτει η ασφάλεια από το όταν πέφτει ο αντιηλεκτροπληξιακός ρελές.
Όταν πέφτει η ασφάλεια αιτία είναι τα πολλά αμπέρ και το βραχυκύκλωμα. Όταν πέφτει ο αντιηλεκτροπληξιακός ρελές αιτία είναι η διαρροή ρεύματος στο σώμα του πλυντηρίου. Η διαρροή ρεύματος είναι πολύ επικίνδυνη για τη ζωή του ανθρώπου. Για αυτό πάντα οι ηλεκτρικές συσκευές πρέπει να είναι γειωμένες και να έχουμε αντιηλεκτροπληξιακό διακόπτη στον ηλεκτρικό πίνακα του σπιτιού.
 
Διαρροή ρεύματος μπορεί να προκληθεί από τις παρακάτω αιτίες.
 
Διαρροή από την καλωδίωση.
 
Διαρροή από τον ηλεκτροκινητήρα.
 
Διαρροή από την αντίσταση.
 
Διαρροή από την πλακέτα.
 
Διαρροή που μπορεί να προκληθεί από οποιοδήποτε άλλο ηλεκτρολογικό υλικό ή ηλεκτρικό  αυτοματισμό του πλυντηρίου.
 
Η εύρεση της διαρροής ρεύματος γίνεται από το όργανο μέτρησης που λέγεται megger.
 
 

Πρόβλημα βλάβη η πόρτα του πλυντηρίου ρούχων δεν κλείνει

 

Αιτίες για τις οποίες δεν κλείνει η πόρτα του πλυντηρίου ρούχων.
Πρόβλημα στο κλείστρο του πλυντηρίου ρούχων δεν επιτρέπει να κλείσει η πόρτα του πλυντηρίου ρούχων. Πολλές φορές σπάει ο μηχανισμός στο κλείστρο που βρίσκεται στην πόρτα του πλυντηρίου.Στα πιο πολλά μοντέλα για να ανοίξει η πόρτα του πλυντηρίου ρούχων πρέπει να περιμένουμε 2-3 λεπτά.
 
Μετά από 2-3 λεπτά  ελευθερώνει το μπλόκο της πόρτας το κλείστρο και μας επιτρέπει να τραβήξουμε το χερούλι της πόρτας.Εάν πιέζουμε το χερούλι της πόρτας πριν τα δύο με τρία λεπτά τότε χαλάει και το κλείστρο της πόρτας και το μπλόκο της πόρτας.
 
Η πόρτα του πλυντηρίου δεν κλείνει λόγω προβλήματος στο μπλόκο του πλυντηρίου. Στο μπλόκο του πλυντηρίου μπαίνει το κλείστρο της πόρτας και ασφαλίζει.Η πλακέτα δίνει εντολή στο μπλόκο του πλυντηρίου να ασφαλίσει και να εγκλωβίσει το κλείστρο ώστε η πόρτα να μην μπορεί να ανοίξει και  να  παραμένει κλειστή.
 
 Λόγω προβλήματος στην πλακέτα δεν κλείνει η πόρτα του πλυντηρίου ρούχων .Η πλακέτα δεν δίνει εντολή να κλείσει το μπλόκο και να ασφαλίσει το κλείστρο της πόρτας με αποτέλεσμα η πόρτα να παραμένει ανοιχτή.
 
Πρόβλημα στο μεντεσέ της πόρτας δεν αφήνει να κλείσει η πόρτα του πλυντηρίου ρούχων.
 
 
 
Δεν ξεβιδώνει το φίλτρο του πλυντηρίου ρούχων
 
Το φίλτρο στην αντλία μπορεί να μην ξεβιδώνει λόγω χαλασμένου σπειρώματος.Σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να χρειαστεί να αλλάξουμε και όλη την αντλία εάν η φθορά του σπειρώματος δεν είναι στο σώμα του φίλτρου αλλά στο σταθερό σώμα της αντλίας.Εφιστούμε την προσοχή σας όταν βιδώνετε ή ξεβιδώνετε ένα φίλτρο χρειάζονται μαλακές κινήσεις γιατί μπορεί να σπάσει.
Εάν η φθορά είναι στο σώμα του φίλτρου τότε μπορούμε να αλλάξουμε μόνο το φίλτρο
 
Το φίλτρο μπορεί να μην ξεβιδώνει από αντικείμενα που έχουν εγκλωβιστεί μέσα σε αυτό.Σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να λύσουμε όλη την αντλία για να βγάλουμε τα εγκλωβισμένα αντικείμενα και να μην επιμένουμε να ξεβιδώσουμε το φίλτρο. Κατόπιν πρέπει να εξετάσουμε εάν η αντλία έχει υποστεί βλάβη όπως σπάσιμο της φτερωτής της, καταπόνηση της περιέλιξης ή βλάβη στα υδρολίπαντα κουζινέτα της. Εάν παρουσιάζεται μία από τις πάνω περιπτώσεις τότε πρέπει να γίνει και αλλαγή αντλίας.Καλό είναι να το αναλάβει ένας τεχνικός για να μήν σπάσει το φίλτρο και γίνει μεγαλύτερη ζημιά.
 
 
 
 
 

Service πλυντηρίων ρούχων

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ

 

ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ