Κωδικοί βλάβης πλυντηρίου ρούχων hotpoint ariston

Πίνακας Περιεχομένων

Κωδικοί σφαλμάτων πλυντηρίων ρούχων hotpoint ariston

Τεχνικός πλυντηρίων ρούχων τηλ 6992340589

Οι κωδικοί βλαβών πλυντηρίων ρούχων σας ενημερώνουν για σφάλματα λειτουργίας του πλυντηρίου σας.Δίνουν στον τεχνικό ένα σημείο εκκίνησης εντοπισμού της βλάβης.Οι κωδικοί σφάλματος εμφανίζονται στην οθόνη του πλυντηρίου ρούχων με τα προθέματα d και e.Επίσης οι κωδικοί βλάβης εμφανίζονται ως φωτεινές ενδείξεις από led που αναβοσβήνουν. Ακολουθεί μια λίστα με τους πιο συνηθισμένους κωδικούς σφαλμάτων  πλυντηρίων ρούχων hotpoint ariston και τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.Σε διαφορετικά μοντέλα της ίδιας μάρκας ενδέχεται να διαφέρουν οι κωδικοί σφάλματος. Λάβετε επίσης υπόψη ότι οι κατασκευαστές μπορούν και αλλάζουν τους κωδικούς βλάβης χωρίς προειδοποίηση και δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι αυτοί οι κωδικοί σφάλματος θα ισχύουν για το συγκεκριμένο μοντέλο σας, καθώς επίσης όλοι οι κωδικοί ισχύουν για ένα ευρύ φάσμα μοντέλων και όχι συνήθως για ένα συγκεκριμένο μοντέλο.  

 

Κωδικοί βλαβών πλυντηρίων hotpoint ariston

 

F1 (LED 4)

Αυτό υποδηλώνει ότι υπάρχει βραχυκύκλωμα στον κινητήρα του πλυντηρίου, το οποίο θα μπορούσε να είναι δυνητικά σοβαρό. Απαιτείται ειδικός για να εξετάσει τον κινητήρα.

F2 (LED 3)

Ο κινητήρας είναι είτε μπλοκαρισμένος – είτε το tacho (το τμήμα που μετρά την ταχύτητα του κινητήρα) είναι ελαττωματικό. Ένας τεχνικός θα ελέγξει τον κινητήρα, το tacho, τις συνδέσεις και την κύρια πλακέτα κυκλώματος για να βρει το πρόβλημα.

F3 (LED 3 & 4)

Αυτό δείχνει ένα πρόβλημα με το θερμίστορ NTC, το οποίο είναι η συσκευή που επιτρέπει στο μηχάνημα να αναγνωρίσει τη θερμοκρασία του νερού της πλύσης. Το θερμίστορ μπορεί να είναι ελαττωματικό ή μπορεί απλώς να είναι χαλαρή σύνδεση.

F4 (LED 2)

Στο πλυντήριο ένα εξάρτημα που ονομάζεται διακόπτης πίεσης λέει στο μηχάνημα πότε υπάρχει νερό στο τύμπανο. Αυτός ο κωδικός σφάλματος σάς ειδοποιεί για το γεγονός ότι ο διακόπτης πίεσης είναι μπλοκαρισμένος σε άδειο, καταγράφοντας ότι δεν υπάρχει νερό στον κάδο, ακόμα κι αν υπάρχει. Έτσι ο κύκλος θα διαταραχθεί. Ένας τεχνικός επισκευής θα πρέπει να επιθεωρήσει τους εύκαμπτους σωλήνες διακόπτη, την καλωδίωση, τις συνδέσεις της μονάδας και τον ίδιο τον διακόπτη για να διαγνώσει το πρόβλημα.

F5 (LED 2 & 4)

Το αντίθετο με την κατάσταση με τον κωδικό σφάλματος F4, αυτό δείχνει ότι ο διακόπτης πίεσης έχει μπλοκαριστεί πλήρως. Η αιτία του σφάλματος απαιτεί την ίδια ενέργεια όπως παραπάνω, εκτός από το ότι αυτό θα μπορούσε επίσης να υποδηλώνει απόφραξη στην αντλία.

F7 (LED 2, 3 & 5)

Αυτός ο κωδικός δείχνει ότι υπάρχει πρόβλημα με το σύστημα θέρμανσης στο πλυντήριό σας. Μπορεί να οφείλεται σε πρόβλημα καλωδίωσης, ελαττωματικό στοιχείο θέρμανσης ή πρόβλημα με τις συνδέσεις της μονάδας ελέγχου.

F8 (LED 1)

Όπως το F7, αυτό είναι ενδεικτικό ενός προβλήματος του συστήματος ρελέ θέρμανσης – πιο σοβαρό από τον προηγούμενο κωδικό σφάλματος.

F9 (LED 1 & 4)

Όταν βλέπετε αυτόν τον κωδικό σφάλματος, σημαίνει ότι υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα με τη ρύθμιση του μηχανήματος, που απαιτεί πλήρη επαναπρογραμματισμό ή αντικατάσταση όλων των ηλεκτρονικών.

F10 (LED 1 & 3)

Αυτό είναι ένα σύνθετο σφάλμα που αφορά τον αισθητήρα στον διακόπτη πίεσης, το οποίο χρειάζεται επαγγελματική προσοχή.

F11 (LED 1, 3 & 4)

Αυτός ο κωδικός σφάλματος σάς λέει ότι η αντλία του πλυντηρίου δεν λειτουργεί. Είναι πιθανό το σφάλμα να είναι πιο σοβαρό από απλώς ένα μπλοκαρισμένο φίλτρο. Πιθανότατα περιλαμβάνει τις συνδέσεις μεταξύ της αντλίας και της μονάδας ή μπορεί να απαιτεί αντικατάσταση της αντλίας.

F12 (LED 1 & 2)

Αυτό δείχνει ένα πρόβλημα ηλεκτρικής σύνδεσης, υποδεικνύοντας ένα ελαττωματικό καλώδιο μεταξύ των ηλεκτρονικών καρτών ελέγχου στο πλυντήριο.

F13 (LED 1, 2 & 4)

Αυτό το σφάλμα σχετίζεται με τα πλυντήρια-στεγνωτήρια hotpoint ariston και υποδεικνύει ότι το μηχάνημα έχει υπερθερμανθεί για κάποιο λόγο. Μπορεί απλώς να χρειάζεται καθαρισμό του φίλτρου χνούδι ή μπορεί να είναι ένα ελαττωματικό μοτέρ στεγνωτηρίου.

F14 (LED 1, 2 & 3)

Αυτός ο κωδικός αναφέρεται στο hotpoint ariston Washer-Dryers και εμφανίζεται όταν το στεγνωτήριο δεν θερμαίνεται. Το πρόβλημα μπορεί να είναι οι συνδέσεις του θερμοστάτη, του στοιχείου θέρμανσης, του κινητήρα ανεμιστήρα ή της μονάδας.

F15 (LED 1, 2, 3 & 4)

Με τέσσερις λυχνίες που αναβοσβήνουν και τον κωδικό σφάλματος F15 που εμφανίζεται στο πλυντήριο-στεγνωτήριο hotpoint ariston σημαίνει ότι υπάρχει σφάλμα στο στοιχείο στεγνωτηρίου.

F17 (LED 4 & 5)

Αυτό δείχνει ότι το μηχάνημά σας έχει πέσει θύμα βλάβης της κλειδαριάς της πόρτας, η οποία μπορεί να προκληθεί από διάφορα πράγματα και χρειάζεται ένας επαγγελματίας για διερεύνηση.

F18 (LED 3)

Το πιο θανατηφόρο σφάλμα από όλα υποδεικνύεται από αυτόν τον κωδικό, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει σφάλμα επικοινωνίας στον τριφασικό κινητήρα. Η πλακέτα τροφοδοσίας στο μηχάνημά σας πιθανότατα θα χρειαστεί αντικατάσταση από εξειδικευμένο τεχνικό επισκευής.
 
 
Κωδικοί βλάβης πλυντηρίου ρούχων hotpoint ariston

 

Τι προσέχουμε στην επισκευή ενός πλυντηρίου ρούχων

Πρέπει να κατανοήσετε ορισμένα πράγματα πριν ξεκινήσετε την επισκευή οποιασδήποτε συσκευής μόνοι σας. Θέλουμε να καταστήσουμε   πολύ, πολύ σαφή σε όποιον αποφασίσει να ερευνήσει ένα από αυτά ή οποιοδήποτε άλλο πλυντήριο ρούχων:
  • Δεν είμαστε υπεύθυνοι για την ασφάλειά σας, είστε εσείς και χρησιμοποιώντας αυτόν τον οδηγό αποδέχεστε ότι οποιαδήποτε ζημιά μπορεί να προκαλέσετε και η εργασία που αναλαμβάνετε είναι αποκλειστικά με δική σας ευθύνη.
  • Θα σας ενημερώσουμε για τις κοινές αιτίες των κωδικών σφαλμάτων, αλλά δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι τυχόν εξαρτήματα ή εργασίες που προτείνονται θα επιλύσουν το πρόβλημα. Είναι αποκλειστικά δική σας ευθύνη να διαγνώσετε το συγκεκριμένο πρόβλημά σας και να το επιλύσετε.
  • Δεν είμαστε υπεύθυνοι για την αγορά ανταλλακτικών που δεν επιλύουν το πρόβλημα, αυτό εξαρτάται από τη δική σας διάγνωση και όχι τη δική μας.
  • Δεν συνάγεται, υπονοείται ή παρέχεται καμία εγγύηση.

Πρέπει επίσης να συνειδητοποιήσετε ότι οι κωδικοί σφαλμάτων ή βλαβών δεν είναι μια “μαγική κουκκίδα”, δεν θα σας πουν ποιο είναι το πρόβλημα, θα σας προσφέρουν μόνο μια ένδειξη για το πού βρίσκεται το πρόβλημα και δεν υποκαθιστούν τον παλιό καλό διαγνωστικό  έλεγχο  ενός πεπειραμένου τεχνικού.

Τι πρέπει να προσέχουμε κατά την επισκευή ενός πλυντηρίου ρούχων ώστε να έχουμε ασφάλεια και για να αποφύγουμε τα ατυχήματα.Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο:Τι προσέχουμε στην επισκευή ενός πλυντηρίου ρούχων