Το πλυντήριο ρούχων δεν βγάζει τα νερά

Πίνακας Περιεχομένων

Έμπειρος τεχνικός πλυντηρίων-επισκευή οικιακών συσκευών 6992340589

Αν το πλυντήριο δεν βγάζει τα νερά και έχει σταματήσει γεμάτο νερό , βεβαιωθείτε ότι δεν είναι κάτι απλό όπως η ασφάλεια ή πρόβλημα με την πρίζα. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα απλό  πρόβλημα.Διαφορετικά, πρέπει να αποστραγγίσετε το νερό και να συνεχίσετε την έρευνα

Εάν η αντλία δεν λειτουργεί

Ένας  λόγος που μια αντλία δεν λειτουργεί είναι επειδή ένα εμπόδιο είναι μπλοκαρισμένο στο εσωτερικό της. Ελέγξτε ότι η φτερωτή περιστρέφεται και δεν είναι μπλοκαρισμένη (ή σπασμένη και χαλαρή στον άξονα). Μπορεί να έχει μικρή μαγνητική αντίσταση σε ένα σημείο, αλλά θα πρέπει να βρίσκεται στο ίδιο σημείο σε κάθε περιστροφή.

Η φτερωτή της αντλίας πρέπει να  περιστρέφεται αρκετά εύκολα. Μπορεί να ακούγεται ένα ήπιο βουητό κατά την λειτουργία της αντλίας όταν προσπαθεί να αποστραγγίσει.Το βουητό δείχνει ότι η αντλία  προσπαθεί να περιστραφεί, αλλά έχει μπλοκαριστεί.Το μπλοκάρισμα της αντλίας μπορεί να οφείλεται  σε μηχανικό πρόβλημα της αντλίας.Αλλά και σε μπλοκάρισμα της φτερωτής από αντικείμενο καθώς και σε ηλεκτρική βλάβη στα πηνία της αντλίας .Αφού έχει αποστραγγιστεί το νερό από το πλυντήριο, αφαιρέστε το φίλτρο της αντλίας και ελέγξτε για εμπόδια. Εάν δεν υπάρχει φίλτρο αντλίας, μπορεί να χρειαστεί να αφαιρεθεί η αντλία για έλεγχο.Σε κάποια φίλτρα αντλίας είναι δύσκολο να έχει πρόσβαση μη έμπειρο άτομο γιατί είναι κρυφά και θέλει λύσιμο το πλυντήριο , Αν δεν μπορείτε να δείτε τίποτα, ίσως είναι πιο συνετό να καλέσετε έναν έμπειρο τεχνικό

Η αντλία δεν λειτουργεί από έλλειψη τάσης

Υπάρχουν περιπτώσεις που ή αντλία δεν βγάζει τα νερά του πλυντηρίου ρούχων  και αυτό γιατί δεν πάει τάση στα άκρα της.Αυτό μπορεί να οφείλεται σε πρόβλημα στην πλακέτα η σε πρόβλημα στην καλωδίωση ή σε κάποιο κύκλωμα αυτοματισμού.Μόλις εντοπίσουμε το κομμένο καλώδιο το επισκευάζουμε και κοιτάμε και την κατάσταση των αμορτισέρ.Τα χαλασμένα αμορτισέρ ευθύνονται πολλές φορές για κομμένα καλώδια λόγω των ισχυρών κραδασμών του πλυντηρίου.Ένας έμπειρος τεχνικός χρειάζεται σε αυτήν την περίπτωση.

Η αντλία δεν έχει μπλοκαρισμένο άξονα αλλά δεν λειτουργεί

Αν η αντλία δεν λειτουργεί και δεν έχει μπλοκάρει ο αξονάς της (γυρίζει ελεύθερα) τότε χρειάζεται μέτρηση  με ωμόμετρο .Μέτρηση για την συνέχεια  αντίστασης στα πηνία της αντλίας  στους  τερματικούς ακροδέκτες  της αντλίας. Μια αντλία με ανοικτό κύκλωμα είναι σαφώς ελαττωματική και χρειάζεται αντικατάσταση. Οι περιελίξεις σε μια τυπική αντλία πλυντηρίου θα έχουν κανονικά αντίσταση περίπου 160 Ohms. Εάν δεν είναι ανοιχτό το κύκλωμα ή μπλοκαρισμένη η αντλία, θα πρέπει να διερευνήσετε αν παίρνει τάση η αντλία και δεν λειτουργεί η δεν έχει απόδοση.Εάν ενδιαφέρεσται για αλλαγή αντλίας πατήστε εδώ αλλαγή αντλίας πλυντηρίου ρούχων.

 Η αντλία  κάνει έντονο θόρυβο άντλησης

Εάν η αντλία κάνει έντονο θόρυβο άντλησης, είτε συνεχόμενο είτε με διακοπές, υπάρχει πιθανότητα ένα αντικείμενο να ακουμπάει στην περιστρεφόμενη φτερωτή.Είτε η φτερωτή να είναι σπασμένη,η το πρόβλημα να είναι μηχανικό της αντλίας. Είναι πιθανό μια αντλία να έχει φέρουσα βλάβη.Αλλά υπάρχουν  περιπτώσεις  ένα εμπόδιο (όπως ένα κέρμα,  λάστιχο μαλλιών, τσιμπιδάκι για τα μαλλιά, ένα σύρμα σουτιέν κλπ.)να μην αφήνουν την αντλία να λειτουργήσει σωστά.

 

Ελέγξτε για ένα μπλοκαρισμένο φίλτρο αντλίας

Στη συνέχεια, πρέπει να ελέγξετε για μπλοκαρίσματα στο κύριο φίλτρο της αντλίας εάν το πλυντήριο σας έχει ένα. Οι περισσότεροι κατασκευαστές έχουν.Υπάρχουν περιπτώσεις που το φίλτρο δεν ξεβιδώνει ή δεν στεγανοποιεί.Σε αυτές τις περιπτώσεις καλύτερα να φωνάξετε έναν έμπειρο τεχνικό. Θα χρειαστεί να έχετε αποστραγγίσει όσο το δυνατόν περισσότερο νερό πριν προσπαθήσετε να αφαιρέσετε το φίλτρο. Επίσης, βάλτε μεγάλες πετσέτες μπάνιου πριν αφαιρέσετε το φίλτρο της αντλίας για να απορροφήσουν το νερό που θα βγει αναπόφευκτα.

 

Κωδικοί σφαλμάτων πλυντηρίων ρούχων 

Οι κωδικοί βλαβών πλυντηρίων ρούχων σας ενημερώνουν για σφάλματα λειτουργίας του πλυντήρίου σας.Δίνουν στον τεχνικό ένα σημείο εκκίνησης εντοπισμού της βλάβης.Οι κωδικοί σφάλματος εμφανίζονται στην οθόνη του πλυντηρίου ρούχων με τα πρόθεματα d και e.Επίσης οι κωδικοί βλάβης εμφανίζονται ως φωτεινές ενδείξεις από led που αναβοσβήνουν. Σε διαφορετικά μοντέλα της ίδιας μάρκας ενδέχεται να διαφέρουν οι κωδικοί σφάλματος.Για περισσότερες πληροφορίες και κωδικούς αριθμούς βλαβών πατήστε εδώ στον σύνδεσμο: κωδικοί βλαβών πλυντηρίων ρούχων 
 
 

ΒΛΑΒΕΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΛΥΝΤΗΡΙΩΝ ΡΟΥΧΩΝ                                                                                                       

Το πλυντήριο ρούχων δεν βγάζει τα νερά

 

Για αυτές τις βλάβες και για οποιαδήποτε άλλη βλάβη μπορούμε να δώσουμε λύση. Για την καλύτερη και άμεση εξυπηρέτηση σας κρατάμε παρακαταθήκη ανταλλακτικών στους πιο κινήσημους  κωδικούς.

 

 

 

 

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ

 

                                                                                                         

ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ

 

Close Menu

You cannot copy content of this page

Call Now Button