Δεν ανάβει το μάτι εστίας αλλαγή ματιού εστίας κουζίνας

Πίνακας Περιεχομένων

                                                                                                                        Τηλ 6992340589

Δεν ανάβει το μάτι της κεραμικής κουζίνας τότε διενεργείται διάγνωση της βλάβης με τις απαραίτητες ωμικές μετρήσεις.Εάν το μάτι είναι η αιτία προχωρούμε στην αλλαγή του ματιού της κεραμικής εστίας.
Δεν ανάβει το μάτι της εστίας. Εάν η βλάβη είναι στο μάτι τότε αλλάζουμε το μάτι της κουζίνας . Τεχνικός ΤΗΛ 6992340589
Αλλαγή  εστίας, ματιού  ηλεκτρικής κουζίνας για κάθε τύπο κεραμικής εστίας.ΤΗΛ 6992340589.Διαθέτουμε τους πιο κινήσιμους κωδικούς κεραμικών εστιών καθώς και μαντεμένιων εστιών.Για κάθε βλάβη η πρόβλημα ματιού κεραμικής εστίας νέου τύπου ή μαντεμένιες εστίας παλαιού κλασικού τύπου οι τεχνικοί μας αναλαμβάνουν την επισκευή της οικιακής σας συσκευής.Οι κεραμικές εστίες χωρίζονται σε κεραμικές εστίες μονής ζώνης και κεραμικές εστίες διπλής ζώνης.Στις κεραμικές εστίες διπλές ζώνης υπάρχουν η εσωτερική ζώνη και η εξωτερική ζώνη με διαφορετικές ωμικές αντιστάσεις η κάθε ζώνη.Ο διακόπτης ή η πλακέτα πρώτα ενεργοποιεί την εσωτερική ζώνη και μετά εάν επιθυμούμε εμείς περισσότερη θέρμανση δίνουμε εντολή  να ενεργοποιηθεί η  εξωτερική ζώνη.
 

Δεν ανάβει το μάτι της κεραμικής εστίας στην κουζίνα.

 
Εάν κοπεί το νήμα της αντίστασης σε μία από τις ζώνες τότε εάν το μάτι είναι διπλό δεν λειτουργεί μία από τις δύο ζώνες. Εάν είναι μονής ζώνης τότε το μάτι δεν θα λειτουργεί καθόλου.Το μάτι μπορεί να μην λειτουργεί σε όλες τις ζώνες εάν έχει πρόβλημα ο διακόπτης  η πλακέτα  η καλωδίωση η ο διακόπτης ασφαλείας που έχει το μάτι κοντά στους ακροδέκτες.
 
Στις κεραμικές εστίες μονής ζώνης έχουμε τις παρακάτω διαμέτρους εστιών.
16,5 cm
18 cm
20 cm
21,5 cm
23 cm
 
Στις κεραμικές εστίες διπλής ζώνης έχουμε τις παρακάτω διαστάσεις εστιών.
Εσωτερική διάμετρο                   Εξωτερική διάμετρο
        9,5 cm                                                20 cm
       12,5 cm                                               20 cm
       14 cm                                                  21,5 cm
       15,5 cm                                               23 cm
       14 cm                                                  23 cm
 
Οι ηλεκτρικές εστίες (μάτια) των ηλεκτρικών συσκευών Aeg, zanussi,Electrolux πολλές φορές χρησιμοποιούν εστίες με τρεις ζώνες.Αυτές οι εστίες είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν στο εμπόριο η παραγγελία τους αργεί πολύ και το κόστος τους είναι υψηλό.Σε αυτήν την περίπτωση μπορούμε να βάλουμε κεραμική εστία με δύο ζώνες με μία μετατροπή στο ηλεκτρικό κύκλωμα της ηλεκτρικής συσκευής.

Αλλαγή ματιού μαντεμένια εστία κλασική παλαιού τύπου

Στα μαντεμένια μάτια όπως και στα κεραμικά μάτια εάν κοπεί το νήμα της Αντίστασης δεν λειτουργούν.Τα μαντεμένια μάτια μπορεί να παρουσιάζουν και διαρροή ρεύματος από την αντίσταση προς το σώμα της ηλεκτρικής συσκευής με αποτέλεσμα να πέφτει ο αντιηλεκτροπληξιακός ρελές όταν ανοίγουμε το διακόπτη για να λειτουργήσει η εστία.
Οι μαντεμένιες εστίες χωρίζονται σε εστίες με στενό στεφάνι και σε εστίες με φαρδύ στεφάνι.Το στεφάνι είναι από ανοξείδωτο μέταλλο γύρω-γύρω από το μαντεμένιο μάτι.Σαν λειτουργία έχει να αποτρέπει την εισροή νερού ή βρωμιάς στο εσωτερικό της ηλεκτρικής κουζίνας.
Οι μαντεμένιες εστίες  έχουν τις παρακάτω διαστάσεις.
8,5 cm
11,5 cm
15,5 cm
18,5 cm
23 cm
 
Οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές ηλεκτρικής κουζίνας στην Ευρώπη χρησιμοποιούν κεραμικές εστίες μάρκας EIKA,EGO και WHIRLPOOL.Οι κατασκευαστές ηλεκτρικών κουζινών εκτός από την WHIRLPOOL δεν παράγουν δικές τους εστίες. Τις προμηθεύονται από τα παραπάνω  εργοστάσια.
 

Αλλαγή κεραμικών και μαντεμένιων ματιών σε ηλεκτρική κουζίνα 

 

Η εταιρεία μας αναλαμβάνει επισκευή κεραμικής εστίας ενδεικτικά για τις παρακάτω μάρκες:

 

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ

ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ