Κωδικοί βλάβης πλυντηρίου ρούχων LG

Κωδικοί σφαλμάτων πλυντηρίων ρούχων LG

Τεχνικός πλυντηρίων ρούχων τηλ 6992340589

Οι κωδικοί βλαβών πλυντηρίων ρούχων σας ενημερώνουν για σφάλματα λειτουργίας του πλυντηρίου σας.Δίνουν στον τεχνικό ένα σημείο εκκίνησης εντοπισμού της βλάβης.Οι κωδικοί σφάλματος εμφανίζονται στην οθόνη του πλυντηρίου ρούχων με τα προθέματα d και e.Επίσης οι κωδικοί βλάβης εμφανίζονται ως φωτεινές ενδείξεις από led που αναβοσβήνουν. Ακολουθεί μια λίστα με τους πιο συνηθισμένους κωδικούς σφαλμάτων  πλυντηρίων ρούχων Brandt και τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.Σε διαφορετικά μοντέλα της ίδιας μάρκας ενδέχεται να διαφέρουν οι κωδικοί σφάλματος.Λάβετε επίσης υπόψη ότι οι κατασκευαστές μπορούν και αλλάζουν τους κωδικούς βλάβης χωρίς προειδοποίηση και δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι αυτοί οι κωδικοί σφάλματος θα ισχύουν για το συγκεκριμένο μοντέλο σας, καθώς επίσης όλοι οι κωδικοί ισχύουν για ένα ευρύ φάσμα μοντέλων και όχι συνήθως για ένα συγκεκριμένο μοντέλο.  

Κωδικοί βλαβών πλυντηρίων LG

 

 •  OE Σφάλμα – Σφάλμα αποστράγγισηςΟ κωδικός σφάλματος πλυντηρίου ρούχων LG ΟΕ είναι ένας από τους πιο κοινούς κωδικούς σφαλμάτων πλυντηρίου ρούχων LG. Αυτό το σφάλμα εμφανίζεται επειδή το πλυντήριο δεν μπόρεσε να αποστραγγίσει το νερό στον προγραμματισμένο χρόνο κατά τη φάση αποστράγγισης του κύκλου.

 

 •  dE Σφάλμα – Σφάλμα κλειδώματος πόρταςΤο σφάλμα πλυντηρίου ρούχων LG dE είναι ένδειξη μιας πόρτας που δεν έχει κλείσει σωστά ή ένα σφάλμα με την κλειδαριά της πόρτας μόνη της. Πρώτα ελέγξτε ότι η πόρτα είναι κλειστή σωστά και ότι δεν υπάρχει τίποτα κολλημένο μεταξύ της πόρτας και του μηχανήματος που θα μπορούσε να εμποδίσει το κλείσιμο της πόρτας.

 

 •  IE – Σφάλμα εισόδου νερούΤο σφάλμα πλυντηρίου ρούχων IE ή 1E σημαίνει ότι το πλυντήριο δεν γεμίζει με νερό. Το σφάλμα IE μπορεί απλώς να εμφανιστεί λόγω κλειστής βρύσης ή εύκαμπτου σωλήνα που έχει στραγγιστεί πίσω από το πλυντήριο. Εάν οι βρύσες σας είναι αναμμένες αλλά το νερό δεν γεμίζει, ελέγξτε το φίλτρο πλέγματος  στο πίσω μέρος της βαλβίδας εισαγωγής και ορισμένοι εύκαμπτοι σωλήνες το έχουν στην πλευρά που βιδώνει στη βρύση. Στη συνέχεια, αντικαταστήστε τις βαλβίδες εισαγωγής νερού ακολουθούμενες από το κύριο PCB.

 

 •  LE Σφάλμα – Σφάλμα περιστροφής κινητήραΤο σφάλμα LE του πλυντηρίου LG σχετίζεται κυρίως με το σφάλμα θέσης του ρότορα. Τα πλυντήρια LG απαιτούν έναν αισθητήρα θέσης ρότορα για να λειτουργήσει ο κινητήρας . Το κύριο PCB απαιτεί ακριβή θέση και ταχύτητα του ρότορα για την ενεργοποίηση του σωστού επαγωγικού πηνίου για τη λειτουργία του κινητήρα.

 

 •  PE Σφάλμα – Σφάλμα αισθητήρα πίεσηςΕμφανίζεται σφάλμα PE στο πλυντήριο LG λόγω του ότι ο κύριος πίνακας ελέγχου δεν έλαβε σήμα από τον αισθητήρα πίεσης. Σε σπάνιες περιπτώσεις, το σφάλμα PE μπορεί επίσης να προκληθεί από σφάλμα με το ίδιο το PCB, αλλά είναι καλύτερο να ξεκινήσετε με τη φθηνότερη και πιο κοινή αιτία του προβλήματος, τον αισθητήρα πίεσης.

 

 •  PF Σφάλμα – Διακοπή ρεύματοςΤο σφάλμα PF του πλυντηρίου ρούχων LG μπορεί να εμφανιστεί απλώς και μόνο επειδή υπήρξε διακοπή ρεύματος και το μηχάνημα έχει χάσει ενέργεια κατά τη διάρκεια του κύκλου. Εάν το σφάλμα PF εξακολουθεί να εμφανίζεται ξανά και δεν υπήρχε διακοπή ρεύματος, τότε πιθανότατα είναι το κύριο PCB που υπερθερμαίνεται και απενεργοποιείται κατά τη διάρκεια του κύκλου.

 

 • UE – Σφάλμα ανισορροπίαςΤο σφάλμα UE πλυντηρίου LG υποδηλώνει ότι το πλυντήριο δεν μπόρεσε να εξισορροπήσει το φορτίο στο τύμπανο. Για να αποφευχθεί η βίαιη ανατάραξη στον κύκλο περιστροφής, το μηχάνημα σταμάτησε και εμφανίστηκε σφάλμα UE στην οθόνη. Ο κωδικός UE του πλυντηρίου LG μπορεί συχνά να εμφανίζεται εάν δεν έχουν τοποθετηθεί αρκετά ρούχα στο μηχάνημα για να απλώνονται ομοιόμορφα γύρω από το τύμπανο για να ισορροπήσουν το τύμπανο κατά τη διάρκεια του κύκλου περιστροφής.

 

 •  AE Σφάλμα – Σφάλμα διαρροήςΤο σφάλμα πλυντηρίου LG AE είναι σφάλμα διαρροής.  Αυτό ενημερώνει τον χρήστη ότι υπάρχει διαρροή νερού και το μηχάνημα ενεργοποιεί την αντλία αποστράγγισης και δεν επιτρέπει τη λειτουργία του μηχανήματος έως ότου το νερό απομακρυνθεί από τη βάση.

 

 • FE Σφάλμα – Σφάλμα υπερπλήρωσηςΤο πλυντήριο LG Σφάλμα FE δείχνει ότι το πλυντήριο έχει γεμίσει περισσότερο νερό από ό, τι απαιτείται. Μια κολλημένη βαλβίδα εισαγωγής νερού μπορεί να αναγκάσει το πλυντήριο να συνεχίσει να γεμίζει αφού το κύριο PCB απενεργοποιήσει τη βαλβίδα. Αυτό προκαλεί την υπερπλήρωση του πλυντηρίου. Επίσης, ένα προβληματικό PCB που τροφοδοτεί συνεχώς τη βαλβίδα εισόδου θα κάνει επίσης το σφάλμα FE πλυντηρίου ρούχων LG να εμφανίζεται.

 

 •  DHE σφάλμα – Στεγνωτηρίου πλυντηρίου δεν ζεσταίνεται ο αέραςΤο σφάλμα DHE πλυντηρίου ρούχων LG σχετίζεται με την πλευρά θέρμανσης στον συνδυασμό πλυντηρίου στεγνωτηρίου. Σφάλμα DHE σημαίνει ότι ο αισθητήρας θερμοκρασίας δεν ανιχνεύει αύξηση της θερμοκρασίας αέρα στο εξαεριστήρα.

    episkeyh plynthrioy royxvn lg  

Τι προσέχουμε στην επισκευή ενός πλυντηρίου ρούχων

Πρέπει να κατανοήσετε ορισμένα πράγματα πριν ξεκινήσετε την επισκευή οποιασδήποτε συσκευής μόνοι σας. Θέλουμε να καταστήσουμε   πολύ, πολύ σαφή σε όποιον αποφασίσει να ερευνήσει ένα από αυτά ή οποιοδήποτε άλλο πλυντήριο ρούχων:

 • Δεν είμαστε υπεύθυνοι για την ασφάλειά σας, είστε εσείς και χρησιμοποιώντας αυτόν τον οδηγό αποδέχεστε ότι οποιαδήποτε ζημιά μπορεί να προκαλέσετε και η εργασία που αναλαμβάνετε είναι αποκλειστικά με δική σας ευθύνη.
 • Θα σας ενημερώσουμε για τις κοινές αιτίες των κωδικών σφαλμάτων, αλλά δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι τυχόν εξαρτήματα ή εργασίες που προτείνονται θα επιλύσουν το πρόβλημα. Είναι αποκλειστικά δική σας ευθύνη να διαγνώσετε το συγκεκριμένο πρόβλημά σας και να το επιλύσετε.
 • Δεν είμαστε υπεύθυνοι για την αγορά ανταλλακτικών που δεν επιλύουν το πρόβλημα, αυτό εξαρτάται από τη δική σας διάγνωση και όχι τη δική μας.
 • Δεν συνάγεται, υπονοείται ή παρέχεται καμία εγγύηση.

Πρέπει επίσης να συνειδητοποιήσετε ότι οι κωδικοί σφαλμάτων ή βλαβών δεν είναι μια “μαγική κουκκίδα”, δεν θα σας πουν ποιο είναι το πρόβλημα, θα σας προσφέρουν μόνο μια ένδειξη για το πού βρίσκεται το πρόβλημα και δεν υποκαθιστούν τον παλιό καλό διαγνωστικό  έλεγχο  ενός πεπειραμένου τεχνικού.

Τι πρέπει να προσέχουμε κατά την επισκευή ενός πλυντηρίου ρούχων ώστε να έχουμε ασφάλεια και για να αποφύγουμε τα ατυχήματα.Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο:Τι προσέχουμε στην επισκευή ενός πλυντηρίου ρούχων  

 

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ

ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ