Κωδικοί βλάβης πλυντηρίου ρούχων siemens

Table of Contents

Κωδικοί σφαλμάτων πλυντηρίων ρούχων siemens

Τεχνικός πλυντηρίων ρούχων τηλ 6992340589

Οι κωδικοί βλαβών πλυντηρίων ρούχων σας ενημερώνουν για σφάλματα λειτουργίας του πλυντηρίου σας.Δίνουν στον τεχνικό ένα σημείο εκκίνησης εντοπισμού της βλάβης.Οι κωδικοί σφάλματος εμφανίζονται στην οθόνη του πλυντηρίου ρούχων με τα προθέματα d και e.Επίσης οι κωδικοί βλάβης εμφανίζονται ως φωτεινές ενδείξεις από led που αναβοσβήνουν. Ακολουθεί μια λίστα με τους πιο συνηθισμένους κωδικούς σφαλμάτων  πλυντηρίων ρούχων siemens και τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.Σε διαφορετικά μοντέλα της ίδιας μάρκας ενδέχεται να διαφέρουν οι κωδικοί σφάλματος.

Λάβετε επίσης υπόψη ότι οι κατασκευαστές μπορούν και αλλάζουν τους κωδικούς βλάβης χωρίς προειδοποίηση και δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι αυτοί οι κωδικοί σφάλματος θα ισχύουν για το συγκεκριμένο μοντέλο σας, καθώς επίσης όλοι οι κωδικοί ισχύουν για ένα ευρύ φάσμα μοντέλων και όχι συνήθως για ένα συγκεκριμένο μοντέλο.

 

Κωδικοί σφαλμάτων πλυντηρίων ρούχων Siemens

Οι κωδικοί σφαλμάτων είναι λίγο ασυνήθιστοι με τα πλυντήρια ρούχων Siemens, υπάρχουν πολλοί αριθμοί και δεν ακολουθούν όλοι μια απλή αριθμητική σειρά. Ας ρίξουμε μια ματιά σε κάθε έναν από τους κωδικούς αριθμούς σφάλματος με περισσότερες λεπτομέρειες.

Σφάλματα στάθμης νερού

Σφάλμα 01 και 17 – Αυτοί οι κωδικοί σφάλματος σημαίνουν ότι έχει εντοπιστεί σφάλμα στάθμης νερού στο πλυντήριο, θα πρέπει να ελέγξετε τους εύκαμπτους σωλήνες τροφοδοσίας και τα φίλτρα για να βεβαιωθείτε ότι δεν πρόκειται για ένα απλό μπλοκ ή τσάκισμα εύκαμπτου σωλήνα. Αν και μπορεί να είναι σχετικά εύκολο να διορθώσετε πιο περίπλοκα ζητήματα, θα χρειαστεί η βοήθεια ενός επαγγελματία.

Σφάλματα θερμαντήρα

Σφάλμα 02 – Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα με τη θερμάστρα στη συσκευή, ο έλεγχος αυτού συνήθως απαιτεί πολύμετρο, επομένως είναι καλύτερο να αφεθεί σε έναν επαγγελματία. Σφάλμα 09 – Αυτός ο κωδικός σφάλματος σημαίνει ότι εντοπίστηκε απροσδόκητη θέρμανση στο πλυντήριο, και πάλι αυτό είναι κάτι που μπορεί να έχει πολλές αιτίες και θα πρέπει να ελεγχθεί σωστά μόνο από κάποιον με εμπειρία. Επομένως, εάν δείτε αυτόν τον κωδικό σφάλματος, καλέστε την επαγγελματική μας ομάδα για βοήθεια.

Σφάλματα αποχέτευσης

Σφάλμα 03 και 18 – Αυτοί οι κωδικοί σφάλματος σημαίνουν ότι η συσκευή σας δεν μπορεί να αποστραγγίσει σωστά, αυτό το πρόβλημα και πάλι μπορεί να έχει πολλές μορφές, αλλά τις περισσότερες φορές προκαλείται από θραύσματα που φράζουν την αντλία ή το φίλτρο. Έτσι, μπορεί να μπορέσετε να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα μόνοι σας, αλλά εάν δεν είστε σίγουροι ποια είναι η αιτία ή δεν είστε σίγουροι, καλέστε έναν τεχνικό για βοήθεια.

Σφάλματα κινητήρα

Σφάλμα 04, 05, 21, 42, 43 και 44 – Οι κωδικοί σφάλματος κινητήρα διατίθενται σε διάφορους αριθμούς όπως μπορείτε να δείτε. Η αιτία αυτού του σφάλματος μπορεί να έχει πολλές μορφές, συμπεριλαμβανομένης της υπερβολικής φθοράς, της ζημιάς ή της διάβρωσης στα καλώδια. Η κλήση σε έναν επαγγελματία τεχνικό για να διορθώσει οποιοδήποτε από αυτά τα σφάλματα είναι ο μόνος τρόπος για να τα διορθώσετε με ασφάλεια.

Σφάλματα αισθητήρα

Σφάλμα 06 και 07 – Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα με τον αισθητήρα NTC στη συσκευή σας, αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι ο αισθητήρας είναι ελαττωματικός ή λόγω των συνδέσεών του. Το να καλέσετε ξανά έναν τεχνικό είναι ο καλύτερος τρόπος για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα.

Σφάλματα κλειδαριάς πόρτας

Σφάλμα 08, 16 και 34 – Όλοι αυτοί οι κωδικοί σχετίζονται με την πόρτα του πλυντηρίου σας, αυτό μπορεί να ακούγεται κακό, αλλά τα καλά νέα είναι ότι η επίλυση αυτού του προβλήματος μπορεί μερικές φορές να είναι πολύ εύκολη. Εάν το μάνδαλο ή η ασφάλεια της πόρτας είναι κατεστραμμένο ή φραγμένο, τότε αυτό μπορεί να προκαλεί το πρόβλημα. Ωστόσο, εάν η κλειδαριά της πόρτας σας είναι ηλεκτρική ή δεν μπορείτε να εντοπίσετε προβλήματα με το άγκιστρο ή το μάνδαλο, τότε θα μπορούσε να είναι ένα πιο περίπλοκο ζήτημα που θα απαιτήσει επαγγελματική βοήθεια για να διορθωθεί. Το πρόβλημα μπορεί επίσης να είναι εσωτερικό ή να οφείλεται σε κακή σύνδεση, επομένως καλέστε τους μηχανικούς επισκευών μας εάν δεν είστε σίγουροι.

Σφάλματα επικοινωνίας

Σφάλμα 10 – Αυτό το σφάλμα σημαίνει ότι η συσκευή σας εντόπισε πρόβλημα με την εσωτερική επικοινωνία στο μηχάνημά σας. Αυτό συνήθως οφείλεται σε πρόβλημα ηλεκτρικού ρεύματος ή καλωδίωσης μεταξύ της μονάδας της συσκευής και του κινητήρα σας. Ενώ συνήθως μπορείτε να επιθεωρήσετε την καλωδίωση μόνοι σας, αυτό είναι πραγματικά κάτι που πρέπει να πραγματοποιηθεί από έναν επαγγελματία τεχνικό.  

 

Κωδικοί βλάβης σφαλμάτων πλυντηρίου ρούχων siemens

 

 

Κωδικοί σφάλματος πλυντηρίου ρούχων DC inverter SIEMENS

SIEMENS πλυντήριο E1 Σφάλμα – Σφάλμα θέρμανσης

Το σφάλμα E1 του πλυντηρίου ρούχων SIEMENS υποδηλώνει ότι η θερμοκρασία του νερού δεν επιτεύχθηκε σε καθορισμένο χρόνο. Ο κύκλος θα συνεχιστεί χωρίς θέρμανση. Ο πιο συνηθισμένος λόγος για το σφάλμα E1 είναι ένα ελαττωματικό στοιχείο θέρμανσης.

SIEMENS πλυντήριο Σφάλμα E2 – Σφάλμα κινητήρα

Το σφάλμα E2 του πλυντηρίου ρούχων SIEMENS υποδηλώνει ότι το πλυντήριο δεν έχει εντοπίσει καμία περιστροφή του κινητήρα όταν πρέπει να λειτουργεί.Ελέγξετε πρώτα τον κινητήρα και μετά όλες τις φίσες  για χαλαρές συνδέσεις, στη συνέχεια, μετρήστε την αντίσταση του κινητήρα και τής  ταχογεννήτριας.

SIEMENS πλυντήριο E3 Σφάλμα- Σφάλμα κλειδώματος πόρτας

Ο κωδικός σφάλματος πλυντηρίου ρούχων SIEMENS E3 υποδεικνύει ότι το μηχάνημα έχει εντοπίσει ότι η πόρτα δεν είναι κλειστή και δεν μπορεί να ξεκινήσει έναν κύκλο. Εάν η πόρτα είναι κλειστή και το σφάλμα E3 εξακολουθεί να εμφανίζεται, αυτό σημαίνει ότι το μηχάνημα δεν είναι σε θέση να κλειδώσει την πόρτα για να ξεκινήσει ένας κύκλος.

SIEMENS πλυντήριο Σφάλμα E4 – Μη αναμενόμενη θέρμανση

Το σφάλμα E4 του πλυντηρίου ρούχων SIEMENS υποδηλώνει ότι η θέρμανση πραγματοποιείται σε ένα στάδιο του προγράμματος όπου δεν θα έπρεπε. Πιθανότατα προκαλείται από κολλημένο ρελέ θερμαντήρα ή ελαττωματικό αισθητήρα θερμοκρασίας που δίνει ψευδή ένδειξη.

Σφάλμα πλυντηρίου ρούχων SIEMENS E5 – Σφάλμα εισόδου νερού

Το σφάλμα πλυντηρίου ρούχων SIEMENS E5 σημαίνει ότι το πλυντήριο έχει εντοπίσει ότι το νερό δεν έχει γεμίσει το πλυντήριο ρούχων όταν έπρεπε. Αυτό μπορεί να είναι τόσο απλό όσο μια κλειστή βρύση ή ένας εύκαμπτος σωλήνας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει πρώτα αυτά τα 2 ζητήματα. Εάν όλα αυτά τα πράγματα είναι εντάξει, τότε πιθανότατα το σφάλμα πλυντηρίου ρούχων SIEMENS E5 προκαλείται από ελαττωματικό πηνίο.

Σφάλμα πλυντηρίου ρούχων SIEMENS E6 – Σφάλμα αποστράγγισης

Το σφάλμα E6 του πλυντηρίου ρούχων SIEMENS αποτελεί ένδειξη ότι το πλυντήριο δεν είναι σε θέση να αποστραγγίσει το νερό σε καθορισμένο χρονικό διάστημα. Αυτός είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους κωδικούς σφάλματος πλυντηρίου ρούχων της SIEMENS. Τα φίλτρα της αντλίας αποστράγγισης μπλοκάρονται πολύ συχνά εάν δεν ελέγχονται αρκετά συχνά.

SIEMENS πλυντήριο E7 Σφάλμα – Σφάλμα αισθητήρα θερμοκρασίας

Το σφάλμα E7 του πλυντηρίου ρούχων SIEMENS υποδηλώνει ότι η πλακέτα PCB έχει εντοπίσει ένα ανοιχτό κύκλωμα στο κύκλωμα ανίχνευσης θερμοκρασίας. E7  προκαλείται συχνά από σπασμένα καλώδια ή ελαττωματικό αισθητήρα θερμοκρασίας.

 

SIEMENS πλυντήριο E8 Σφάλμα – Σφάλμα υπερπλήρωσης

 

Το σφάλμα E8 του πλυντηρίου ρούχων SIEMENS υποδηλώνει ότι η στάθμη του νερού στο τύμπανο είναι υψηλότερη από την κανονική. Πιθανότατα η αιτία είναι μια βαλβίδα εισαγωγής νερού που κολλάει στη θέση της.

Σφάλμα πλυντηρίου ρούχων SIEMENS E9 – Σφάλμα διαρροής

Ο αισθητήρας Aqua στη βάση του μηχανήματος έχει ενεργοποιηθεί από διαρροή. Αποσυνδέστε το πλυντήριο ρούχων  και ελέγξτε το μηχάνημα για διαρροές.

Σφάλμα πλυντηρίου ρούχων SIEMENS E10 – Λειτουργικό σφάλμα ασφάλειας

Το μηχάνημα εντόπισε σφάλμα λειτουργικότητας που δεν μπορεί να διαγνωστεί, το μηχάνημα θα σταματήσει.

Σφάλμα πλυντηρίου ρούχων SIEMENS E11 

Ισχύς που παρέχεται στο μηχάνημα και δεν βρίσκεται στο εύρος λειτουργίας του μηχανήματος.

SIEMENS Πλυντήριο ρούχων E16 Σφάλμα – Σφάλμα κλειδώματος πόρτας

Το σφάλμα E16 του πλυντηρίου ρούχων SIEMENS υποδεικνύει ότι το κύριο PCB έχει εντοπίσει ότι η πόρτα δεν είναι κλειστή, ένας άλλος κοινός κωδικός σφάλματος πλυντηρίου ρούχων SIEMENS. Αυτό θα μπορούσε απλώς να προκληθεί από ένα απλό πράγμα όπως μια πόρτα που δεν έχει κλείσει σωστά. Εάν το κλείσιμο της πόρτας δεν επιλύσει το πρόβλημα, ελέγξτε το βύσμα κλειδαριάς πόρτας για χαλαρή σύνδεση και αντικαταστήστε την κλειδαριά .

SIEMENS Πλυντήριο ρούχων E17 Σφάλμα – Σφάλμα εισόδου νερού

Το σφάλμα E17 του πλυντηρίου ρούχων SIEMENS είναι σφάλμα εισόδου νερού, που σημαίνει ότι το μηχάνημα δεν γεμίζει νερό από τη βρύση. Πολύ συχνά αυτό το σφάλμα μπορεί να λυθεί εύκολα, απλώς μια κλειστή βρύση ή ένας  σωλήνας μπορεί να κάνει αυτό το σφάλμα να εμφανιστεί. Εάν αυτά τα 2 πράγματα είναι εντάξει, τότε πιθανότατα η αιτία του σφάλματος E17 είναι ελαττωματική βαλβίδα εισαγωγής.

SIEMENS Πλυντήριο ρούχων E18 Σφάλμα – Σφάλμα αποστράγγισης

Το πλυντήριο δεν μπορεί να στραγγίσει το νερό. Το σφάλμα E18 του πλυντηρίου ρούχων SIEMENS είναι ένα πολύ κοινό σφάλμα.  Ο συνηθέστερος λόγος για τον οποίο το σφάλμα πλυντηρίου ρούχων SIEMENS E18 προκαλείται από ένα φραγμένο φίλτρο αντλίας αποστράγγισης, βεβαιωθείτε ότι το ελέγχετε πρώτα. Εάν το φίλτρο είναι καθαρό, βεβαιωθείτε ότι η πτερωτή της αντλίας περιστρέφεται ελεύθερα. Ελέγξτε τους εύκαμπτους σωλήνες αποστράγγισης για μπλοκαρίσματα. Εάν όλα αυτά δεν επιλύσουν το σφάλμα E18, αντικαταστήστε την αντλία αποστράγγισης.

 

SIEMENS Πλυντήριο ρούχων E19 Σφάλμα – Σφάλμα θέρμανσης

Το σφάλμα E19 του πλυντηρίου ρούχων SIEMENS είναι σφάλμα θέρμανσης. Εάν δεν υπάρχει αλλαγή στη θερμοκρασία του νερού μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, το πλυντήριο SIEMENS θα αποθηκεύσει έναν κωδικό σφάλματος E19 στη μνήμη.

SIEMENS Πλυντήριο ρούχων E20 Σφάλμα – Σφάλμα θέρμανσης

Το πλυντήριο έχει εντοπίσει ότι θερμαίνει όταν δεν πρέπει. Το σφάλμα E20 του πλυντηρίου ρούχων SIEMENS προκαλείται συνήθως από ένα κολλημένο ρελέ.

 

SIEMENS Πλυντήριο ρούχων E21 Σφάλμα – Σφάλμα κινητήρα

Το σφάλμα E21 του πλυντηρίου ρούχων SIEMENS υποδεικνύει πρόβλημα με το κύκλωμα του μοτέρ τυμπάνου.  Εάν ο κινητήρας είναι εντάξει, τότε το σφάλμα πλυντηρίου ρούχων SIEMENS E21 προκαλείται από τη μονάδα ελέγχου κινητήρα ή το κύριο PCB.

SIEMENS Πλυντήριο ρούχων E22 Σφάλμα – Σφάλμα αισθητήρα θερμοκρασίας

Το σφάλμα E22 του πλυντηρίου ρούχων SIEMENS υποδηλώνει πρόβλημα με τον αισθητήρα θερμοκρασίας. Πρώτα ελέγξτε όλες τις καλωδιώσεις για θραύση και χαλαρά βύσματα. Μετρήστε την αντίσταση του αισθητήρα θερμοκρασίας για να βεβαιωθείτε ότι η θέρμανση βρίσκεται εντός εύρους.

SIEMENS Πλυντήριο ρούχων E23 Σφάλμα – Σφάλμα διαρροής

Σφάλμα διαρροής, ο διακόπτης πλημμύρας έχει ενεργοποιηθεί στη βάση του πλυντηρίου. Το σφάλμα E23 του πλυντηρίου ρούχων SIEMENS μπορεί να οφείλεται σε πολλά πράγματα. Αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις είναι απλά πράγματα όπως λάθος απορρυπαντικό ή πάρα πολύ απορρυπαντικό έχει χρησιμοποιηθεί. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε απορρυπαντικό μπροστινής φόρτωσης, το απορρυπαντικό άνω φόρτωσης γίνεται πολύ αφρώδες και διαρρέει. Επίσης, ελέγξτε πόσα απορρυπαντικά έχετε χρησιμοποιήσει, πολύ απορρυπαντικό μπορεί επίσης να προκαλέσει προβλήματα.

SIEMENS Πλυντήριο ρούχων E26 Σφάλμα – Σφάλμα αισθητήρα πίεσης

Ο αισθητήρας πίεσης δεν δίνει μια αναμενόμενη ένδειξη.

SIEMENS Πλυντήριο ρούχων E28 Σφάλμα – Σφάλμα μετρητή ροής

Ο μετρητής ροής δεν δίνει συνεπή ένδειξη.

SIEMENS Πλυντήριο ρούχων E29 Σφάλμα – Σφάλμα εισόδου νερού

Ο μετρητής ροής δεν εντοπίζει νερό που εισέρχεται στο τύμπανο.

SIEMENS Πλυντήριο ρούχων E31 Σφάλμα – Σφάλμα υπερπλήρωσης νερού

Ο αισθητήρας πίεσης έχει εντοπίσει τη στάθμη του νερού πάνω από την κανονική.

SIEMENS Πλυντήριο ρούχων E34 Σφάλμα – Σφάλμα κλειδώματος πόρτας

Το σφάλμα E34 του πλυντηρίου ρούχων SIEMENS είναι σφάλμα κλειδώματος πόρτας. Αυτός είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους κωδικούς σφαλμάτων πλυντηρίου ρούχων της SIEMENS. Το σφάλμα E34 σημαίνει ότι το μηχάνημα έχει εντοπίσει ότι η πόρτα δεν είναι κλειστή ή κατά το κλείδωμα της πόρτας δεν μπορεί να κλείσει η κλειδαριά.

SIEMENS Πλυντήριο ρούχων E35 Σφάλμα – Κλείδωμα πόρτας Δεν ανοίγει σφάλμα

Το πλυντήριο δεν μπορεί να ανοίξει το κλείδωμα της πόρτας.

SIEMENS Πλυντήριο ρούχων E37 Σφάλμα – Σφάλμα αισθητήρα θερμοκρασίας

Το σφάλμα E37 του πλυντηρίου ρούχων SIEMENS υποδηλώνει ότι το κύριο PCB έχει εντοπίσει ανοιχτό κύκλωμα στο κύκλωμα αισθητήρα θερμοκρασίας. Το πρόγραμμα πλύσης θα τελειώσει χωρίς τη θέρμανση του νερού.

 

SIEMENS Πλυντήριο ρούχων E38 Σφάλμα – Βλάβη βραχυκυκλώματος αισθητήρα θερμοκρασίας

Εντοπίστηκε βραχυκύκλωμα στο κύκλωμα αισθητήρα θερμοκρασίας.

SIEMENS Πλυντήριο ρούχων E40 Σφάλμα – Σφάλμα τροφοδοσίας

Η ισχύς που παρέχεται στο κύριο PCB είναι πολύ χαμηλή.

SIEMENS Πλυντήριο ρούχων E43 Σφάλμα – Σφάλμα κινητήρα

Ο κινητήρας δεν μπορεί να περιστραφεί ή έχει δυσκολίες περιστροφής.

SIEMENS Πλυντήριο ρούχων E47 Σφάλμα – Ψύκτρα στο Motor PCB Βλάβη

Η ψύκτρα στη μονάδα ελέγχου κινητήρα έχει σπάσει.

SIEMENS Πλυντήριο ρούχων E48 Σφάλμα – Βλάβη υπό τάση τροφοδοσίας

Η παρεχόμενη ισχύς στο κύριο PCB είναι εκτός ορίων.

SIEMENS Πλυντήριο ρούχων E49 Σφάλμα – Τροφοδοσία λόγω βλάβης τάσης

Η ισχύς που παρέχεται στο κύριο PCB είναι πολύ υψηλή.

SIEMENS Πλυντήριο ρούχων E50 Σφάλμα – Σφάλμα υπερέντασης κινητήρα DC

Ρεύμα κινητήρα πάνω από το όριο προστασίας υλικού.

 

SIEMENS Πλυντήριο ρούχων E51 Σφάλμα – Βραχυκύκλωμα IGBT

Η μονάδα ελέγχου κινητήρα έχει βραχυκύκλωμα.

Σφάλμα πλυντηρίου SIEMENS E52 – Ανοιχτό κύκλωμα IGBT

Η μονάδα ελέγχου κινητήρα εντόπισε ανοιχτό κύκλωμα.

 

SIEMENS Πλυντήριο ρούχων E57 Σφάλμα – Σφάλμα επικοινωνίας

 

Απώλεια επικοινωνίας μεταξύ της μονάδας ισχύος και της μονάδας ελέγχου κινητήρα. Αυτός είναι ένας από τους δυσκολότερους κωδικούς σφαλμάτων πλυντηρίου ρούχων της SIEMENS για διάγνωση, επειδή οι μονάδες που διαθέτουν δεν μπορούν να ελεγχθούν. Εάν η καλωδίωση μεταξύ των 2 μονάδων είναι εντάξει, αντικαταστήστε πρώτα τη μονάδα ισχύος, αυτή η μονάδα τείνει να αποτυγχάνει συχνότερα. Εάν η αντικατάσταση της μονάδας ισχύος δεν επιλύσει το πρόβλημα, αντικαταστήστε τη μονάδα ελέγχου κινητήρα.

SIEMENS Πλυντήριο ρούχων E59 Σφάλμα – Σφάλμα αισθητήρα 3D / 3G

Το μηχάνημα δεν λαμβάνει σήμα από τον αισθητήρα 3D / 3G.

SIEMENS Πλυντήριο ρούχων E61 Σφάλμα – Σφάλμα κλειδώματος πόρτας

Το σφάλμα E61 του πλυντηρίου ρούχων SIEMENS είναι σφάλμα κλειδώματος πόρτας. Ο κύριος πίνακας ελέγχου λαμβάνει ένα αντιφατικό σήμα από την κλειδαριά της πόρτας, η κλειδαριά της πόρτας είναι κλειστή αλλά ανοιχτή. Αυτό το σφάλμα μπορεί να προκληθεί τραβώντας τη γλωττίδα ξεκλειδώματος πόρτας έκτακτης ανάγκης με το χέρι.

SIEMENS Πλυντήριο ρούχων E63 Σφάλμα – Σφάλμα επικοινωνίας

Σφάλμα επικοινωνίας μεταξύ της μονάδας ισχύος και της μονάδας λειτουργίας ή εάν το πλυντήριο / στεγνωτήριο της μπορεί να είναι σφάλμα επικοινωνίας μεταξύ της μονάδας ισχύος και της μονάδας στεγνώματος. Αυτός είναι ένας άλλος δύσκολος κωδικός σφάλματος πλυντηρίου ρούχων της SIEMENS για διάγνωση, επειδή δεν είναι δυνατό να ελέγξετε τις μονάδες που συνδέονται μεταξύ τους.

SIEMENS Πλυντήριο ρούχων E67 Σφάλμα – Σφάλμα παραλλαγής κωδικοποίησης

Δεν έχει κωδικοποιηθεί σωστά η πλακέτα.

SIEMENS Πλυντήριο ρούχων E71 Σφάλμα – Σφάλμα ρελέ προφόρτισης BLDC

Το ρελέ προφόρτισης της μονάδας κινητήρα είναι σπασμένο ή βραχυκύκλωμα.

SIEMENS Πλυντήριο ρούχων E72 Σφάλμα – Βλάβη ασυμμετρίας BLDC

Η μονάδα ελέγχου κινητήρα ανίχνευσε ασυμμετρία στις περιελίξεις του κινητήρα.

SIEMENS Πλυντήριο ρούχων E75 Σφάλμα – BLDC 

Το τύμπανο ή ο κινητήρας μπλοκαρίστηκε.

 

SIEMENS Πλυντήριο ρούχων E77 Σφάλμα – Σφάλμα συχνότητας ισχύος

Παρέχεται συχνότητα σε μονάδα ισχύος εκτός εμβέλειας, κάτω από 35 hertz ή πάνω από 75 hertz.

 

SIEMENS Πλυντήριο ρούχων E78 Fault – Σφάλμα υλικού BLDC

Σφάλμα υλικού στη μονάδα ελέγχου κινητήρα.

 

SIEMENS Πλυντήριο Σφάλμα E82 – Σφάλμα υπερθέρμανσης BLDC

Η ψύκτρα στη μονάδα ελέγχου κινητήρα υπερθερμαίνεται πάνω από το ασφαλές όριο λειτουργίας.
 
 
 

Κωδικοί βλαβών πλυντηρίων ρούχων Siemens σε παλαιότερα μοντέλα

 • Κωδικός σφάλματος 1 : Αυτό σημαίνει ότι το νερό σας δεν θερμαίνεται και η αντίσταση μπορεί να χρειαστεί αντικατάσταση.
 • Κωδικός σφάλματος 2 : Υπάρχει πρόβλημα με τον κινητήρα και σημαίνει ότι το τύμπανο δεν γυρίζει.
 • Κωδικός σφάλματος 3 : Η πόρτα δεν έχει κλείσει ή υπάρχει πρόβλημα με τον μηχανισμό κλειδώματος.
 • Κωδικός σφάλματος 4 : Ο κύκλος θέρμανσης έχει ενεργοποιηθεί σε λάθος χρόνο.
 • Κωδικός σφάλματος 5 : Δεν μπαίνει νερό στο μηχάνημα, είτε επειδή υπάρχει πρόβλημα με την τροφοδοσία είτε επειδή η βαλβίδα είναι απενεργοποιημένη.
 • Κωδικός σφάλματος 6 : Το μηχάνημα αντιμετωπίζει πρόβλημα με την αποστράγγιση στο τέλος του κύκλου του.
 • Κωδικός σφάλματος 7 : Υπάρχει πρόβλημα με τον αισθητήρα θερμοκρασίας στο μηχάνημά σας.

 

Επαναφορά κωδικών σφαλμάτων

Μερικές φορές τα πλυντήρια ρούχων μπορεί να έχουν τα δικά τους τεχνικά προβλήματα όπου παρουσιάζουν σφάλματα χωρίς γνωστό λόγο. Με την επαναφορά του σφάλματος , μπορεί να μπορείτε να το σκουπίσετε από το μηχάνημα, αυτό είναι επίσης κάτι που πρέπει να γίνει εάν επιδιορθωθεί και ένα υπάρχον σφάλμα. Ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα για να επαναφέρετε ένα σφάλμα.

 1. Γυρίστε τον επιλογέα στη θέση απενεργοποίησης , σε ορισμένα μηχανήματα αυτό είναι γνωστό ως θέση ανάπαυσης .
 2. Στη συνέχεια, γυρίστε τον επιλογέα στο μισό σημείο της διαδρομής , αυτή θα ήταν η θέση της ώρας 6 σε μια παραδοσιακή πρόσοψη ρολογιού.
 3. Στη συνέχεια, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί περιστροφής , ενώ μετακινήστε επίσης τον επιλογέα στη θέση 7 η ώρα .
 4. Συνεχίστε να κρατάτε πατημένο το κουμπί περιστροφής για τουλάχιστον άλλα πέντε δευτερόλεπτα και στη συνέχεια μετακινήστε τον επιλογέα στη θέση απενεργοποίησης/ επαναφοράς.
 5. Τέλος, ενεργοποιήστε ξανά το μηχάνημα και ο κωδικός σφάλματος θα πρέπει να διαγραφεί.

Θυμηθείτε εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τυχόν κωδικούς σφάλματος από τους οποίους δεν μπορείτε να απαλλαγείτε ή να προσδιορίσετε την αιτία, τότε είμαστε έτοιμο.  

Τι προσέχουμε στην επισκευή ενός πλυντηρίου ρούχων

Πρέπει να κατανοήσετε ορισμένα πράγματα πριν ξεκινήσετε την επισκευή οποιασδήποτε συσκευής μόνοι σας. Θέλουμε να καταστήσουμε   πολύ, πολύ σαφή σε όποιον αποφασίσει να ερευνήσει ένα από αυτά ή οποιοδήποτε άλλο πλυντήριο ρούχων:

 • Δεν είμαστε υπεύθυνοι για την ασφάλειά σας, είστε εσείς και χρησιμοποιώντας αυτόν τον οδηγό αποδέχεστε ότι οποιαδήποτε ζημιά μπορεί να προκαλέσετε και η εργασία που αναλαμβάνετε είναι αποκλειστικά με δική σας ευθύνη.
 • Θα σας ενημερώσουμε για τις κοινές αιτίες των κωδικών σφαλμάτων, αλλά δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι τυχόν εξαρτήματα ή εργασίες που προτείνονται θα επιλύσουν το πρόβλημα. Είναι αποκλειστικά δική σας ευθύνη να διαγνώσετε το συγκεκριμένο πρόβλημά σας και να το επιλύσετε.
 • Δεν είμαστε υπεύθυνοι για την αγορά ανταλλακτικών που δεν επιλύουν το πρόβλημα, αυτό εξαρτάται από τη δική σας διάγνωση και όχι τη δική μας.
 • Δεν συνάγεται, υπονοείται ή παρέχεται καμία εγγύηση.

Πρέπει επίσης να συνειδητοποιήσετε ότι οι κωδικοί σφαλμάτων ή βλαβών δεν είναι μια “μαγική κουκκίδα”, δεν θα σας πουν ποιο είναι το πρόβλημα, θα σας προσφέρουν μόνο μια ένδειξη για το πού βρίσκεται το πρόβλημα και δεν υποκαθιστούν τον παλιό καλό διαγνωστικό  έλεγχο  ενός πεπειραμένου τεχνικού.

Τι πρέπει να προσέχουμε κατά την επισκευή ενός πλυντηρίου ρούχων ώστε να έχουμε ασφάλεια και για να αποφύγουμε τα ατυχήματα.Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο:Τι προσέχουμε στην επισκευή ενός πλυντηρίου ρούχων    

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ

ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ

 

Close Menu

You cannot copy content of this page

Call Now Button