Κωδικοί βλάβης πλυντηρίου ρούχων samsung

Πίνακας Περιεχομένων

Κωδικοί σφαλμάτων πλυντηρίων ρούχων samsung

Τεχνικός πλυντηρίων ρούχων τηλ 6992340589

Οι κωδικοί βλαβών πλυντηρίων ρούχων σας ενημερώνουν για σφάλματα λειτουργίας του πλυντηρίου σας.Δίνουν στον τεχνικό ένα σημείο εκκίνησης εντοπισμού της βλάβης.Οι κωδικοί σφάλματος εμφανίζονται στην οθόνη του πλυντηρίου ρούχων με τα προθέματα d και e.Επίσης οι κωδικοί βλάβης εμφανίζονται ως φωτεινές ενδείξεις από led που αναβοσβήνουν. Ακολουθεί μια λίστα με τους πιο συνηθισμένους κωδικούς σφαλμάτων  πλυντηρίων ρούχων Brandt και τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.Σε διαφορετικά μοντέλα της ίδιας μάρκας ενδέχεται να διαφέρουν οι κωδικοί σφάλματος.Λάβετε επίσης υπόψη ότι οι κατασκευαστές μπορούν και αλλάζουν τους κωδικούς βλάβης χωρίς προειδοποίηση και δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι αυτοί οι κωδικοί σφάλματος θα ισχύουν για το συγκεκριμένο μοντέλο σας, καθώς επίσης όλοι οι κωδικοί ισχύουν για ένα ευρύ φάσμα μοντέλων και όχι συνήθως για ένα συγκεκριμένο μοντέλο.  

 

Κωδικοί βλαβών πλυντηρίων samsung

 

ΚώδικαςΕννοιαΛύση
1E, LE, 1C, LC, LC1, 1 1C, 1 LCΕλαττωματικός αισθητήρας νερού ή διαρροή 
 1. Ελέγξτε εάν υπάρχουν ορατά σημάδια διαρροής μέσα ή γύρω από το πλυντήριο.
 2. Στη συνέχεια, ελέγξτε τους εύκαμπτους σωλήνες τροφοδοσίας και τον εύκαμπτο σωλήνα αποστράγγισης που βρίσκονται πίσω από τo πλυντήριο για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν συστραφεί ή λυγίσει. (Βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε αφαιρέσει τη βίδα στο πίσω μέρος του πλυντηρίου που κρατά τον εύκαμπτο σωλήνα αποστράγγισης συνδεδεμένο με το πλυντήριο.)
 3. Προσπαθήστε να εκτελέσετε έναν άδειο κύκλο πλύσης. Εάν εμφανιστεί αφρός στο νερό, σημαίνει ότι χρησιμοποιήθηκε πάρα πολύ απορρυπαντικό σε προηγούμενο κύκλο ή ότι χρησιμοποιήθηκε ακατάληλο απορρυπαντικό . Συνεχίστε να τρέχετε κενούς κύκλους μέχρι να μην υπάρχει άλλος αφρός.
Εάν δεν υπάρχει πλέον αφρός αλλά ο κωδικός σφάλματος δεν διαγράφεται, καλέστε το σέρβις μας
nF, 4C, 4E, 1 4CΑνάμειξη παροχής ζεστού/κρύου νερού – Οι σωλήνες παροχής κρύου και ζεστού νερού έχουν αλλάξει.Συνδέστε την παροχή κρύου νερού στην είσοδο κρύου νερού και κάντε το ίδιο για το ζεστό νερό. Απλώς ακολουθήστε τους εύκαμπτους σωλήνες με χρωματική κωδικοποίηση. το μπλε είναι για το κρύο νερό και το κόκκινο για το ζεστό νερό.
nd, 5E, SE, 5C, SC, 1 5CΠρόβλημα αποστράγγισης; Το νερό δεν αδειάζει σωστά από το πλυντήριο
 1. Απενεργοποιήστε το πλυντήριο και ελέγξτε το επίπεδο του πλυντηρίου. Εάν δεν είναι επίπεδο, μπορεί να είναι ο λόγος που το νερό δεν στραγγίζει.
 2. Επιθεωρήστε τον εύκαμπτο σωλήνα αποστράγγισης. Εάν η αποχέτευση δεν έχει εγκατασταθεί σωστά, θα οδηγήσει σε προβλήματα αποχέτευσης.
 3. Καθαρίστε την αντλία (μόνο τους μπροστινούς φορτωτές). Το φίλτρο της αντλίας θα πρέπει να καθαρίζεται περιοδικά για να διατηρείται η απόδοση και το πλυντήριό σας και να αποφεύγονται οσμές.
 4. Ενεργοποιήστε ξανά το πλυντήριο και προσπαθήστε να ξεκινήσετε έναν κύκλο. Το νερό πρέπει να στραγγίζει στην αρχή του κύκλου.
Εάν δεν το κάνει καλέστε το σέρβις μας
OE, 0E, OC, 0C, 1 OC, 1 0CΥπερχείλιση – Πάρα πολύ νερό στο πλυντήριο
 1. Απενεργοποιήστε το πλυντήριο και βεβαιωθείτε ότι το πλυντήριο είναι επίπεδο.
 2. Ελέγξτε τον εύκαμπτο σωλήνα αποστράγγισης για να βεβαιωθείτε ότι έχει τοποθετηθεί σωστά.
 3. Καθαρίστε την αντλία (μόνο μπροστινοί φορτωτές).
 4. Ενεργοποιήστε ξανά το πλυντήριο και ξεκινήστε έναν κύκλο. Το νερό πρέπει να στραγγίζει στην αρχή του κύκλου.
Εάν δεν το κάνει, καλέστε το σέρβις μας
E2, bE2, 6E2, BE2*, 8E2*Σφάλμα κολλημένου κουμπιούΑπενεργοποιήστε τη ροδέλα και, στη συνέχεια, πατήστε κάθε ένα από τα κουμπιά στον πίνακα ένα προς ένα. Εάν κάποιο από τα κουμπιά φαίνεται κατεστραμμένο ή ο κωδικός σφάλματος εμφανιστεί ξανά όταν ενεργοποιήσετε ξανά το πλυντήριο,καλέστε το σέρβις μας .
9C1, 9C2, PF, 3E*, 2E, 9E1, 9E2, UC, 19C1, 19C2Σφάλμα τάσης – Ακανόνιστο ηλεκτρικό ρεύμαΕλέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι το πλυντήριο έχει το δικό του κύκλωμα και δεν είναι συνδεδεμένο στην πηγή ρεύματος χρησιμοποιώντας καλώδιο επέκτασης. (Σφάλμα PF – Διακοπή ρεύματος – μπορεί επίσης να συμβεί εάν προκύψει διακοπή ρεύματος, απενεργοποιηθεί ο διακόπτης ή το πλυντήριο αποσυνδεθεί από την πρίζα πριν το πλυντήριο απενεργοποιηθεί μόνο του.) Εάν ο κωδικός δεν διαγραφεί,καλέστε το σέρβις μας
dS, d5, FL, LO, L0, dE, dE1, dE2, dC*, dC1, dL, 1 dC, 1dC4, 1dC1Η πόρτα του πλυντηρίου δεν είναι κλειστή και κλειδωμένηΕπιθεωρήστε το μάνδαλο στην πόρτα για να βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλές και ότι δεν έχει πιαστεί τίποτα στην πόρτα. Εάν ο κωδικός σφάλματος δεν διαγραφεί ή το μάνδαλο φαίνεται να είναι σπασμένο, καλέστε το σέρβις μας.
SUd, 5UD, Sd, 5d, SUdS, 5Ud5Σφάλμα υπερβολικού αφρισμού – Λανθασμένη χρήση απορρυπαντικούΤο πλυντήριο θα σταματήσει για κάποιο χρονικό διάστημα ώστε να διαλυθεί ο αφρός και στη συνέχεια να συνεχίσει αυτόματα.
ddC, dC3Αποτυχία εντοπισμού Προσθήκη πόρταςΕλέγξτε το μάνδαλο στην πόρτα για να βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλές και ότι δεν έχει πιαστεί τίποτα στην πόρτα. Εάν ο κωδικός σφάλματος δεν διαγραφεί ή το μάνδαλο φαίνεται να είναι σπασμένο, καλέστε το σέρβις μας.
dc*, Ub, U6, Ur, UE, 1 Ub, 1U6Μη ισορροπημένο φορτίο
 1. Παύση του κύκλου.
 2. Ξαναμοιράστε τα ρούχα για να ισορροπήσετε ομοιόμορφα το φορτίο στη μπανιέρα.
 3. Συνεχίστε τον κύκλο.

 

 

episkeyh plynthrioy royxvn samsung  

 

Τι προσέχουμε στην επισκευή ενός πλυντηρίου ρούχων

Πρέπει να κατανοήσετε ορισμένα πράγματα πριν ξεκινήσετε την επισκευή οποιασδήποτε συσκευής μόνοι σας. Θέλουμε να καταστήσουμε   πολύ, πολύ σαφή σε όποιον αποφασίσει να ερευνήσει ένα από αυτά ή οποιοδήποτε άλλο πλυντήριο ρούχων:

 • Δεν είμαστε υπεύθυνοι για την ασφάλειά σας, είστε εσείς και χρησιμοποιώντας αυτόν τον οδηγό αποδέχεστε ότι οποιαδήποτε ζημιά μπορεί να προκαλέσετε και η εργασία που αναλαμβάνετε είναι αποκλειστικά με δική σας ευθύνη.
 • Θα σας ενημερώσουμε για τις κοινές αιτίες των κωδικών σφαλμάτων, αλλά δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι τυχόν εξαρτήματα ή εργασίες που προτείνονται θα επιλύσουν το πρόβλημα. Είναι αποκλειστικά δική σας ευθύνη να διαγνώσετε το συγκεκριμένο πρόβλημά σας και να το επιλύσετε.
 • Δεν είμαστε υπεύθυνοι για την αγορά ανταλλακτικών που δεν επιλύουν το πρόβλημα, αυτό εξαρτάται από τη δική σας διάγνωση και όχι τη δική μας.
 • Δεν συνάγεται, υπονοείται ή παρέχεται καμία εγγύηση.

Πρέπει επίσης να συνειδητοποιήσετε ότι οι κωδικοί σφαλμάτων ή βλαβών δεν είναι μια “μαγική κουκκίδα”, δεν θα σας πουν ποιο είναι το πρόβλημα, θα σας προσφέρουν μόνο μια ένδειξη για το πού βρίσκεται το πρόβλημα και δεν υποκαθιστούν τον παλιό καλό διαγνωστικό  έλεγχο  ενός πεπειραμένου τεχνικού.

Τι πρέπει να προσέχουμε κατά την επισκευή ενός πλυντηρίου ρούχων ώστε να έχουμε ασφάλεια και για να αποφύγουμε τα ατυχήματα.Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο:Τι προσέχουμε στην επισκευή ενός πλυντηρίου ρούχων  

 

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ

ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ